videní: 821
Zázvor je prastará zázračná rastlina, ktorá je široko používaná vďaka svojim početným zdravotným výhodám. V starovekej ajurvédskej medicíne má tiež štatút „prírodnej lekárničky“.
Zázvor je bežnou ingredienciou v indickej kuchyni, pretože poskytuje účinné lieky na prechladnutie a chrípku. Tiež zlepšuje trávenie a podporuje zdravé črevá. V Indii je obľúbené namáčať čerstvý zázvor v citrónovej šťave a soli a pridávať ako korenie do rôznych jedál.
Zázvor a jeho benefity pre zdravie:
- Jedzte zázvor pred jedlom, aby ste vyvolali chuť do jedla a aktivovali tráviace šťavy
- Je to účinná liečba na bolesť žalúdka a upokojuje kŕče
- Zázvor pomáha znižovať plynatosť
- Lieči rôzne gastrointestinálne ochorenia, ako je nevoľnosť
- Zlepšuje asimiláciu základných živín vo vašom tele
- Jeho protizápalové vlastnosti zmierňujú bolesti kĺbov a svalov
- Zázvor pomáha zmierniť tlak a bolesť symptómov dutín
- Jeho žuvanie pomáha znižovať pooperačnú nevoľnosť
- Pridaním zázvorového punču do misky polievky získate afrodiziakálne vlastnosti
- Uvarte si zázvorový čaj a uvoľnite upchaté hrdlo a nos
Odporúčame použiť zázvor v týchto troch chutných možnostiach:
Domáci zázvorový čaj
Najprv umyte, ošúpte a nastrúhajte koreň zázvoru. Potom ho vložte do 1 litra vody a priveďte do varu. Môžete pridať trochu citrónovej šťavy a naliať zázvorový čaj do pohára. Okrem toho môžete pridať ľad alebo sladidlo podľa vlastného výberu. Podávajte a vychutnávajte si!
Sladký zázvorový čaj
Správne množstvo zázvoru rozžiari pokrmy a obohatí ich chuť. Zázvor je dokonalou kombináciou sladkého a pikantného a vždy nakopne každý recept na dezert.
Pikantná voňavá zázvorová ryža
Uvarte pikantnú voňavú zázvorovú ryžu spojením zázvoru, zelených čili papričiek, čerstvých listov koriandra a nasekaného cesnaku. Tak prepuká chuť a ochutnáte tradičnú ryžu basmati.
Cukor v potravinách. Koľko sa ho nachádza vo vašom jedle a pití?
Zdroj: thelifehacker | topdesat