videní: 9.5K
Mikrovlnka. Kto by ju v súčasnej dobe nepoznal – slúži ako rýchly a jednoducho použiteľný pomocník v kuchyni. Avšak zamyslel si sa niekedy, aké následky má jej používanie na tvoje jedlo a tým pádom aj na tvoje zdravie? Prinášame ti 12 faktov o mikrovlnkách, ktoré ti (možno) zmenia názor na ich používanie.
Najprv sa však v skratke pozriem, ako fungujú mikrovlnné rúry – vysielajú elektromagnetické žiarenie podobné dennému svetlu, či rádiovým vlnám televízie. Líšia sa však frekvenciou. Mikrovlnné rúry sú založené na rozkmitávaní molekúl vody v jedle – to znamená, že čím viac vody jedlo obsahuje, tým skôr sa zohreje. A tiež to znamená, že nádoby, ktoré neobsahujú molekuly vody, sa v mikrovlnke jednoducho neohrejú.
Problém však spočíva v tom, že táto energia uniká do prostredia a môže spôsobiť katarakty – zahmlievanie očných šošoviek, deformácie nenarodeného plodu, či dokonca rakovinu a ďalšie vážne ochorenia.
Mikrovlnné rúry navyše negatívne pôsobia na zohrievané jedlo – znižujú biologickú dostupnosť (schopnosť tela zužitkovať živiny), spôsobujú stratu obrovského percenta energetickej hodnoty potravín, znižujú nutričné hodnoty a mnoho ďalšieho. Pozrime sa však na 12 faktov, ktoré súvisia s ich používateľmi a teda pravdepodobne aj s tebou:
12) Narušenie ľudského “energetického poľa” u tých, ktorí boli vystavení žiareniu mikrovlnnej rúry počas jej prevádzky, s vedľajšími účinkami na energetické pole človeka oveľa dlhšie ako čas, kedy bol človek vystavený žiareniu;
11) Degenerácia bunkového napätia v počas používania, a to najmä v krvi a lymfatických oblastiach;
10) Degenerácia a destabilizácia vonkajšej energetických potenciálov využitia jedla v procesoch ľudského metabolizmu;
9) Degenerácia a destabilizácia vnútorných potenciálov bunkových membrán pri prenose vylučovaní metabolických splodín, čo môže spôsobiť metabolickú poruchu;