Video

Komunizmus na vlastnej koži: Slovák prišiel s unikátnou hrou

Komunizmus na vlastnej koži: Slováci prišli s unikátnou hrou

videní: 3.0K

Máš chuť zažiť komunizmus na vlastnej koži, no nechce sa ti vycestovať do Severnej Kórey? Máme pre teba riešenie a dokonca pochádza zo Slovenska!

Za nezvyčajnou hrou, ktorá sa odohráva vo fiktívnom období v totalitnom režime, prišiel slovenský vývojár Peter Adamčík. Hra s názvom Workers & Resources: Soviet Republic ukazuje, ako vyzeral komunizmus. Do predaja sa dostala len tento týždeň a naučiť tak hráčov čosi o budovaní fungujúcej ekonomiky prostredníctvom takzvaného centrálneho plánovania.

Podľa slov samotného vývojara je hra pomerne náročná. Peter predpokladá, že hráč bude pri prvých pokusoch o vytvorenie úspešnej ekonomiky neúspešný. Je to ale celkom výzva a každý má možnosť stať sa bohatým. Veľká výhoda je v tom, že hra je pre všetkých ľudí. Dá sa hrať rôzne. Jeden hráč sa môže zamerať na sebestačnosť, druhý na export. Iný zasa môže vytvoriť malú krajinu, ktorá funguje dokonale, a iný zase obrovskú krajinu, ktorú je nemožné ukočírovať. Niekto si môže len tak stavať pre radosť sídlisko a púšťať vlaky v móde s neobmedzenými peniazmi.

 

Zdroj: Sputnik | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov