Foto

Onkologická pacientka ležala po operácii v prievane na chodbe!

pacientka

videní: 5.5K

Slovenský internet prekvapila fotografia z levickej polikliniky, na ktorej leží žena na chodbe. Je to vážne chorá pacientka, ktorá podstúpila operáciu. Tento pohľad pobúril tisíce Slovákov. O prípad sa začala zaujímať aj televízia. Prečo u nás nechajú pacientov ležať v prievane na chodbe?

Pacientka na fotografii je umiestnená po operácii aj s posteľou na chodbe v priestore, ktorý je oddelený len paravánom. Takto vyzerá pooperačná starostlivosť v našej krajine? Bohužiaľ, zjavne áno. Po operácii si nevesta pacientky myslela, že ide o bežný postup a jej svokre hľadajú miesto na izbe. Avšak, prekvapenie prišlo na druhý deň, keď svokra stále ležala rovno oproti vchodovým dverám. Nedokázala oddychovať po operácii, keďže po chodbe stále niekto chodil, navyše tam bolo chladno. Takisto sa nedá hovoriť ani o žiadnom súkromí.

Navyše ide o vážne chorú ženu, ktorá má hneď niekoľko vážnych diagnóz, okrem iného aj rakovinu lymfatických uzlín. V nemocnici sa ocitla z dôvodu operácie žalúdka. Ležala preto na chirurgickom oddelení v Nemocnici s poliklinikou v Leviciach, ktorá patrí súkromnej organizácii. Fotografiu za posledných 24 hodín videlo niekoľko tisíc ľudí, a tak sa o tento prípad začala zaujímať aj televízia. Keďže do nemocnice prišiel štáb televízie JOJ, žene zrazu našli miesto a ochotne ju preložili na izbu. Avšak na jej posteľ na chodbe umiestnili iného pacienta po operácii.

pacientka

Hovorkyňa AGEL SK a. s., Lucia Kočková, sa vyjadrila, že pacientka ležala priamo pred pracovňou sestier z dôvodu jej závažného stavu, aby mala k dispozícii urýchlenú zdravotnú starostlivosť v prípade komplikácií. Vyjadrila tiež ľútosť nad vzniknutou situáciou. Lekári rodine povedali, že žena musí ležať na chodbe, pretože nemajú voľné miesta. O prípad sa vďaka reportáži, ktorú odvysielala televízia JOJ, začali zaujímať kompetentné osoby a nemocnica bude musieť podať vysvetlenie.

Nám zostáva už len dúfať, že táto pacientka sa ocitla naozaj v ojedinelej situácii a takáto starostlivosť nie je bežnou praxou v slovenských nemocniciach…

Zdroj: TV JOJ | Facebooktopdesat

 

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov