Video

Pixar animák ťa privedie k slzám. Takto však vyzerá realita!

pixar

videní: 3.4K

Filmové štúdio Pixar nemusíme snáď nikomu špeciálne predstavovať. Áno, to je tá skákajúca stolná lampa… Určite všetci poznáme ich kultové celovečerné animované filmy, ako napríklad Príbeh hračiek, Hľadá sa Nemo či Autá. Málokto však vie, že Pixar uverejňuje aj niekoľko minútové animáky s hlbokou myšlienkou a veľkým príbehom. Toto je jeden z nich…

Krátke deväťminútové video s názvom Kitbull ťa privedie do sveta zvierat, v ktorom si uvedomíš, že priateľstvo znamená naozaj veľa. O najzvláštnejších kamarátoch sme už čosi popísali, títo dvaja to však v našich srdciach vyhrávajú na plnej čiare.

Najprv sa zoznámiš s malým mačiatkom, ktoré sa chce iba ukryť pred veľkým svetom. Útočisko nachádza v starej škatuli na prázdnom dvore. V noci však prichádza na dvor človek a vedie zo sebou aj psa na reťazi. Je to biely pitbull a vyzerá naozaj hrôzostrašne. Na prvý pohľad teda určite. Je ale naozaj pre malé mača taký nebezpečný?

Postupne sa spoznávajú a keď pitbull pomôže mačiatku vyslobodiť sa z plastového obalu, získa si jeho dôveru. Stanú sa z nich naozajstní priatelia. Omnoho nebezpečnejší je ale majiteľ pitbulla. Preto sa títo zvierací kamaráti rozhodnú, že musia utiecť. V tom však na dvor prichádza človek. Ako to dopadne?

Príbeh ukazuje skutočné priateľstvo, ale jeho úlohou nie je poukázať len na toto pevné puto. Búra tiež stereotypy, ktoré vládnu medzi ľudmi, ak ide o „bojové“ plemená psov. Povaha psíka nemá nič s jeho rasou. Dôležitý je majiteľ a jeho láskavý prístup. V tomto príbehu sa však stretávame s chladnokrvným človekom, ktorý sa k svojmu psíkovi správa, akoby mal srdce z kameňa. Nie všetko je vždy také, ako sa môže na prvý pohľad zdať.

pixar

Toto video z dielne Pixar je v niečom iné. Režisérka Ro­sana Sul­li­va­nová sa totiž rozhodla pre návrat ku 2D zobrazeniu. Dokonca mala spočiatku v pláne vytvoriť len niečo oddychové. Kreslila mačiatko pri jeho bežných činnostiach. Nechcela do príbehu vkladať hlbšiu myšlienku. Nakoniec sa však smer videa úplne zmenil, keď sa režisérka pokúsila do deja zakomponovať svoj život. Aj ona, ako mačiatko, bola dlho bojazlivá a trávila čas sama. Bála sa vystúpiť zo svojej komfortnej zóny. Nakoniec však aj ona, aj mača prekonali svoje strachy, a tak mohol vzniknúť aj tento emotívny príbeh.

Zdroj: BoredPanda | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov