Video

Roatán: Česká dedina, ktorá sa nachádza v samotnom raji

Roatán: Česká dedina, ktorá sa nachádza

videní: 7.6K

Magický ostrov s piesočnými plážami, malebnými zelenými kopcami, krásnymi útesmi a jemným slnkom. To je Roatán. Na tomto rajskom ostrove sa ale nachádza niečo, čo by si tam zrejme nečakal: česká dedina.

Ako uvádza portál aktuálne.cz, Roatán je ostrov v západnom Karibiku. Nachádza sa v malom súostroví neďaleko hraníc krajín Hondurasu, Guatemaly a na Slovensku veľmi populárneho Belize. Súostrovie sa nazýva „Bay Islands“, teda „Ostrovy zálivu“ a tvoria ho tri ostrovy, pričom Roatán je najväčší z nich. Až do roku 1502 bol život na ostrove tichý a neuponáhľaný, kým na jeho pláž nevstúpil samotný Krištov Kolumbus. Ostrovania boli zajatí kolonistami zo Španielska a deportovaní na Kubu, kde mali pracovať na plantážach. Za menej ako 30 rokov sa ostrov úplne vyprázdnil, miestni tam nezostali. O niekoľko rokov neskôr sa Roatán stal základňou anglických pirátov.

Podľa informácií z aktualne.cz, asi pred 10 rokmi začal na ostrove istý Čech budovať českú dedinu. Aktuálne na ostrove žije 35 český rodín. Obyvatelia sú bežní ľudia z Čiech a Moravy. Ľudia rôzneho veku a ľudia mnohých profesií. Sú tu remeselníci, lekári, právnici, ale aj ajťáci, robotníci. No, a čo ty? Vedel by si si predstaviť svoj život v Karibiku? Ak nie, tak pre teba máme minimálne zaujímavý nápad na dovolenku!

Pozri si nádherné zábery, ktoré zverejnil YouTube kanál Roatan cz a zasnívaj sa o nezabudnuteľnom zážitku. 🙂

Zdroj: Sputnik | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov