Zaujímavosti

Jeff Bezos: Najbohatší muž sveta, ktorý má viac peňazí ako Slovensko

Jeff Bezos, najbohatší muž

videní: 9.9K

Možno si to ani netušil, ale 28 najbohatších ľudí z celého sveta je bohatších než 50 % zeme. Sila, však? Medzi bohatstvom a chudobou sa rozrastá viditeľná priepasť, varujú odborníci. Najbohatším človekom na zemi je Jeff Bezos. Podľa prieskumu The Ti­mes of In­dia, keby bol Jeff krajinou, obsadil by 56. priečku najbohatšej ekonomiky sveta.

Blo­om­berg Bil­li­onai­res In­dex sleduje každý deň burzu, všetky jej pohyby, straty a zárobky. Na konci dňa vždy poskytuje všetky presné informácie, odkiaľ sme zobrali aktuálny rebríček, aby sme mohli porovnať bohatých podnikateľov k samotnej ekonomike. Me­dzi­ná­rod­ný me­no­vý fond (IMF) prináša zase všetky potrebné informácie o hrubých domácich produktoch krajín, kde bol zohľadnený rebríček z roku 2018.

Ako je teda na tom Jeff Bezos?

Zakladateľ a CEO Amazonu, Jeff Bezos, je na prvom mieste rebríčka najbohatších ľudí na svete. Jeho majetok je v súčasnosti pre avizovaný rozvod ostro sledovaný médiami. Odhaduje sa, že dosahuje hodnotu až neuveriteľných 135 miliárd dolárov. Ak by sme ho mali prirovnať k nejakej krajine, predbehol by Litvu, Maroko, Chorvátsko a dokonca aj Slovensko. Vo svetovom rebríčku najbohatších krajín na zemi by sa tak umiestnil v prvej 60-tke. V roku 2018 dosiahla slovenská ekonomika HDP na úrovni 111,875 milióna dolárov, uvádza IMF. Celkom zaujímavá by bola z jeho dieťaťa, teda spoločnosti Amazon, vytvorená nejaká pomyselná krajina. Amazon totižto obsadil hneď druhú priečku po spoločnosti Apple, ktorá dosiahla hodnotu 1 bilióna dolárov. A s takouto sumou by pokojne predbehol aj také krajiny ako Argentína, Švédsko, či dokonca obrovské Turecko.

Majetok v hodnote 95,7 miliárd dolárov má Bill Gates a na Slovensko je veru nepostačujúci. Pokojne by však predstihol Jordánsko, Panamu či Libanon. Bohatší než Island spolu s Hondurasom by bol War­ren Buf­fett, ktorého majetok dosahuje 86 miliárd dolárov. S majetkom v hodnote 78 miliárd dolárov je Ber­nard Ar­nault najbohatším človekom v Európe a predbehol by napríklad aj také Luxembursko. K Bulharsku by sme mohli prirovnať svetoznámeho zakladateľa Facebooku Marka Zuc­ker­berga, ktorý sa na svojom konte môže pýšiť čiastkou 65,3 miliárd dolárov. V rebríčku šiesteho najbohatšieho človeka na zemeguli sa umiestnil Aman­cio Or­tega, ktorého majetok predstavuje sumu 63,9 miliárd dolárov. Trumfol by tak celé Slovinsko. Celkom zaujímavý rebríček, nemyslíš?

Zdroj: startitup | topdesat
Zdroj titulnej fotografie: 
Link (CC BY 2.0) by jurvetson

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov