Zaujímavosti

Záhadou opradená Marilyn Monroe. Siahla si na život sama, alebo bola zavraždená?

Záhadou opradená Marilyn Monroe. Siahla si na život sama, alebo bola zavraždená?

videní: 6.2K

Sexsymbol a ikona nielen svojej doby. Krásna Marilyn Monroe a jej pravdepodobná samovražda v dôsledku predávkovania je stále predmetom diskusií. Boli za jej smrťou Kennedyovci? Mafia? Alebo išlo skutočne o predávkovanie?

Jedna z najslávnejších filmových herečiek vôbec, ikonicka Marilyn Monroe, vlastným menom Norma Jeane Bakerová, skonala v noci zo 4. na 5. august v roku 1962. Príčinou smrti bolo pravdepodobná samovražda v dôsledku predávkovania. Pravdepodobná, teda nie určite samovražda. Práve tu vznikol priestor na dohady o skutočnej príčine jej smrti. Jej obdivovateľov z celého sveta nenecháva tento nepatrný rozdiel v terminológii koronera na pokoji.

Osudná noc

Všetko sa to začalo 5. augusta o 3.hodine a 25. minúte ráno v roku 1962. Na policajnej stanici zazvonil telefón. Volala gazdiná Marilyn Monroe. Po divných udalostiach, ktoré sa v izbe Marilyn v noci diali, našli bezduché telo slávnej herečky ležať na posteli tvárou nadol.

Gazdiná v policajnej zápisnici uviedla, že o 3. hodine ráno videla prenikajúce svetlo spopod dverí. Po zaklopaní nik nereagoval, a tak sa rozhodla kontaktovať psychiatra, ktorý Marilyn v tom čase pomáhal. Po vniknutí do izby skrz vonkajšie okno našli slávnu herečku ležať na posteli. Policajt v zápisnici uviedol, že vyzerala, akoby spala. Čo sa v tej noci skutočne dialo, je ťažké zrekonštruovať. Objavovali sa stále noví a noví údajní svedkovia, ktorí sa chceli predovšetkým zviditeľniť v médiách, a s tým spojené nepresné informácie.

 

Fakty verzus fikcie

Napriek tomu, že prílišná sláva citlivej Monroe na duševnej pohode nepridávala, podľa jej okolia sa cítila dobre. Pózovala v novinách a časopisoch a vyzerala vždy skvele. Nič nenasvedčovalo tomu, že sa chystala spáchať samovraždu. Ľudí z jej bezprostredného okolia správa o jej smrti zaskočila.

Začali sa skloňovať slová ako vražda či sprisahanie. Lieky, ktoré v krvi po smrti objavili, boli síce prítomné v tele, nie však v žalúdku. To znamená, že sa do tela museli dostať inak ako ústami. Na tele sa však vpichy po ihlách nenašli. Pri počiatočných obhliadkach ako tela, tak aj miesta činu sa však nekládol dôraz na všetky relevantné skutočnosti. Svedkovia dosvedčili, že v danú noc bol v jej byte v Brentwoode muž, alebo viacero mužov.

 

Cudzie zavinenie?

V dobe, kedy sa Marilyn dostala na vrchol, bol prezidentom Spojených štátov obľúbenec národa John F. Kennedy. Bol síce šťastne ženatý a s manželkou tvoril vzorný pár, no zároveň bol aj hrdinom mnohých ženských sŕdc. Bolo verejným tajomstvom, že sa zaplietol aj s Marilyn Monroe. A čo viac, s Marilyn sa mal zapliesť aj vtedajší minister spravodlivosti Robert Kennedy. Tušíte správne. Bol to brat Johna F. Kennedyho. Aféry bratov Kennedyovcov však nemali na ich politické ambície a vidiny budúcnosti dobrý dopad. Mali teda Kennedyovci prsty v „samovražde“ Marilyn Monroe?

Existujú nepreukázané dohady, ktoré hovoria o objednávke vraždy z mafiánskych kruhov. Kennedyovci s mafiou účinne bojovali. Zavraždila mafia Marilyn s cieľom hodiť tieň podozrenia na kennedyovský klan? Hovorí sa aj o možnej chybe liečby Marilyn Monroe. Skloňuje sa meno jej doktora Greensona a nesprávnej liečbe. Taktiež mohla Marilyn užiť smrteľnú dávku medikamentov neúmyselne…

Zdroj: Aktuality | marilynmonroetopdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov