Zaujímavosti

Taliansko ako vysnívaná krajina? V istom meste môžete mať dom za euro

Taliansko ako vysnívaná krajina? V istom meste môžete mať dom za 1 euro

videní: 4.6K

Taliansko, repsektíve taliansky vidiek vymiera a úrady sa túto situáciu rozhodli riešiť po svojom. V istom meste, ktoré leží neďaleko ešte stále aktívnej sopky Etna, s názvom Sambuca di Sicilia, vymysleli netradičný plán. Chcú prilákať nových obyvateľov a oživiť tak miestnu populáciu. Najväčším lákadlom, teda okrem krásnej talianskej kultúry, má byť pre prisťahovalcov dom za euro. Tamojšie úrady majú podobných domov pripravených hneď niekoľko desiatok. Vedeli by ste si predstaviť, že sa tam nasťahuješ?

Vcelku netradične sa situáciu vyľudňovania talianskeho vidieka rozhodli vyriešiť tamojšie úrady. Prisťahovalcov lákajú na domy za 1 euro. Talianske mesto Sambuca di Sicilia ležiace na ostrove Sicília tak dúfa, že miestna populácia opäť vzrastie. Obyvateľstvo ubúda predovšetkým následkom vysťahovalectva miestnych do väčších talianskych miest.

Talianske mesto Sambuca di Sicilia má približne 6.000 obyvateľov. Je položené na vrchole kopca, ktoré súčasným a aj budúcim obyvateľom mestečka zaručí dych vyrážajúci výhľad. Podľa úradov môže každý prípadný záujemca tento nákup nehnuteľnosti na ostrove Sicília vybaviť viac-menej okamžite. Starosta mestečka na Sicílii Giuseppe Cacioppo sa pre CNN vyjadril, že nejde o populistickú propagandu, ako to bolo v prípade iných miest. Radnica, ktorú v súčasnosti zastupuje, sama ponúkané domy vlastní a predáva ich za 1 euro.

 

Má to však samozrejme menší háčik. Aby sa úmysel úradov uskutočnil, je potrebné, aby sa noví majitelia zaviazali. Ide o záväzok, ktorý spočíva v renovácii týchto domov. Renováciu musia noví majitelia uskutočniť do troch rokov od kúpy a to vo výške začínajúcej na 15.000 eur. Taktiež je potrebné zložiť záručný vklad 5.000 eur. Po skončení renovácie im však bude vrátený.

Hrdý starosta mestečka Sambuca di Sicilia však prípadných záujemcov uisťuje, že svoju kúpu nebudú ľutovať a jedným dychom dodáva:  “Sambuca je známa ako mesto nádhery. Tento úrodný pás zeme má prezývku pozemský raj. Sme situovaní v prírodnej rezervácii, s veľkou históriou. Obklopujú nás skvelé pláže, lesy a hory. Mesto je tiché a pokojné; idylické útočisko pre zdravý život.”

Giuseppe Cacioppo má skutočný záujem na tom, aby mesto bolo osídlené a po čase nezaniklo. Potrebuje však nových obyvateľov, ktorí ho pred zánikom ochránia. Ponúka im za to – okrem iného – výhľad na sicílsku stále aktívnu sopku Etna.

Zdroj: smh | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov