Tipy a triky

Trápi ťa malá kuchyňa? Tieto šikovné triky a nápady ti pomôžu

malá kuchyňa

videní: 9.6K

Dosť častý problém bytov, najmä tých menších. Malá kuchyňa = nedostatok miesta na spotrebiče a potraviny.

Možno aj ty poznáš tento dosť častý problém v bytoch. Je to práve malá kuchyňa, do ktorej sa nezmestia ani tie základné spotrebiče, kuchynská linka a samozrejme ani kuchynský stôl. Ak ťa trápi tento problém, tak potom si na tom správnom mieste! Tieto šikovné triky a nápady nepomôžu iba tebe, ale možno aj tvojim známym, s ktorými sa o tento článok podelíš. Poďme teda spoločne bojovať proti stiesneným priestorom v kuchyni.

Vstavané spotrebiče

Takmer všetky spotrebiče sa dajú zabudovať do kuchynskej linky. Od chladničky, cez mikrovlnú rúru až po umývačku riadu. Zariadenia sú tak skryté za dverami skrinky a vyzerajú skvele.

 

 

Držiak dosiek na krájanie

Väčšinou sa povaľujú po skrinkách a zásuvkách. Dosky na krájanie sú veci, ktoré často používame a tak ich chceme mať vždy po ruke. Na obrázku máš možnosť vidieť, ako sa dajú tieto požiadavky inteligentne vyriešiť a navyše, dosky na krájanie budú vždy po ruke.

Rotačné police 

Znova dochádza k šetreniu miesta a jednoduchšiemu nájdeniu potrebných vecí.

Drevená doska s dierami

Takéto riešenie môžeme nájsť najmä v dielni alebo garáži, no, ako môžeš vidieť na fotografii, dá sa použiť aj v kuchyni a nevyzerá to vôbec zle.

Rozkladacie zásuvky a nábytok

Kuchynské skrinky nie sú vždy využívané tak, ako by mali byť. To je dôvod, prečo dizajnéri ponúkajú aj špeciálne tvarované zásuvky a taktiež rozkladací nábytok. Dôvod je jednoduchý, počíta sa každý centimeter navyše.

Závesné stojany a police

Závesné stojany a police sa používajú na uskladnenie vecí, ktoré sú nám na očiach a máme ich tak po ruke. Taktiež to pôsobí veľmi efektne a kuchynské náradie tiež poslúži ako dekorácia.

Odstránenie kuchynských dverí

Mnohokrát stačí odstrániť dvere a v kuchyni sa tak uvoľní kopec miesta. Navyše bude kuchyňa pôsobiť priestrannejšie a opticky ju to trocha zväčší. Ak máš strach z kuchynských vôní v celom byte, je vhodné vybrať si kvalitný ventilačný systém, ktorý tento problém eliminuje.

Osvetlenie

Závesné žiarovky a vstavané svetlá sú tým najlepším možným riešením. Nie len že osvetlenie vyzerá dobre, ale taktiež nezaberá zbytočne veľa miesta.

Jednofarebné steny

Opticky sa tak priestor zväčšuje a ty sa v kuchyni nebudeš cítiť stiesnene. Pre malú kuchyňu sú taktiež vhodné jednofarebné matné skrinky. Mal by si sa vyhnúť obrovským rukovätiam a rôznym tlačidlám.

Závesné skrinky

Najlepšie, ak budú siahať priamo až po strop. Získaš tým ďalšie miesto navyše pre kuchynské nástroje, prípade taniere a podobne.

Zdroj: brightside | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov