Tipy a triky

Fotkami na internete môžeš dostať dieťa do nebezpečenstva!


videní: 5.8K

Výskum ukázal, že priemerná mama alebo otec uverejní na sociálnych sieťach svoje dieťa takmer 300-krát ročne. Počet detí, ktorých fotografie sú zdieľané sa každoročne zvyšuje a je celkom možné, že v čase, keď dnešné deti začnú chodiť do školy, budú mať na internete približne 1500 svojich fotografií. Dokumentovanie a zdieľanie každého vzácneho okamihu života našich detí je trend, ktorý nasledujú tisíce rodičov. Je to však naozaj také neškodné, ako sa zdá? Tu sú dôvody, prečo zdieľanie fotografií vašich detí na internete môže byť naozaj nebezpečné.

Odhalíš miesto, kde sa tvoje dieťa zdržiava

dieťa
Aj keď neoznačíš miesto, kde sa tvoje dieťa nachádza úmyselne, existuje niekoľko detailov, ktoré to môžu prezradiť. Napríklad ak sa nedopatrením dostane na fotografiu aj názov ulice, číslo domu, názov nejakého obchodu či podniku a veľa ďalšieho. Takže pri jednoduchom pohľade na fotografie môže hocikto zistiť, kde sa najčastejšie nachádza tvoje dieťa a dokonca ho vďaka fotke aj spoznať napríklad na školskom dvore. 

 

 Zdieľanie osobných údajov zvyšuje riziko podvodov

8997660-51447060-f7ee470f0c1b47e3478451e5acbaf1e5b37ad91e-1547110515-1200-1-1547110515-728-29477b48f5-1547195778

Špecialisti v banke sú si istí, že zdieľanie fotografií detí obsahujúcich osobné údaje môže ohroziť budúcu finančnú bezpečnosť týchto detí. Pri zdieľaní desiatok obrázkov z detstva môžu rodičia neúmyselne odhaliť mená a dátumy narodenia svojich detí, adresy, miesta narodenia, mená domácich miláčikov, športové tímy, ktorým deti fandia a podobne.

Všetky tieto údaje môžu neskôr použiť zločinci na podvodné pôžičky, transakcie kreditnými kartami alebo na nakupovanie cez internet. Špecialisti v oblasti bezpečnosti vyzývajú rodičov, aby skontrolovali svoje nastavenia ochrany osobných údajov a uistili sa, že vedia, aké informácie sa zobrazujú vo verejnom priestore.

Fotografie tvojich detí na sociálnych sieťach môžu prilákať nebezpečných ľudí

Deti sú v tejto oblasti najzraniteľnejšie. Jedna z najhorších vecí o fotografiách, ktoré zdieľaš na sociálnych sieťach je, že môžu byť ľahko odcudzené . Existuje množstvo  webových stránok s rušivým obsahom, ktoré nelegálne používajú detské obrázky, ktoré boli raz zverejnené na účtoch ich rodičov. Navyše existujú používatelia sociálnych médií, ktorí ukradnú fotografie detí a posielajú ich ďalej ako obrázky vlastných detí. Najmä v skupinách, kde nemáš šancu poznať všetkých členov sa môžu objaviť nebezpeční ľudia, ktorí čakajú práve na chúlostivé fotografie detí. A ak máme zachádzať do najhoršieho, ide aj o pedofilov.

 

 Informácie, ktoré zdieľaš, môžu ovplyvniť budúcnosť tvojich detí

family, parenthood and people concept - happy father with smartphone taking picture of mother with baby at home

Niektorí rodičia o tom neuvažujú, ale obrázky a správy, ktoré dnes posielajú, môžu v budúcnosti ohroziť ich deti. Akonáhle vyrastie, tvoje dieťa môže chcieť pracovať pre veľkú medzinárodnú spoločnosť alebo vykonávať inú verejnú činnosť a určite nechceš, aby bola jeho kariéra ohrozená kontroverznými detskými fotografiami. Nezabudni, že dokonca aj odstránené obrázky môžu byť nájdené pomocou určitých algoritmov. S ohľadom na to, buď obzvlášť obozretný pri tom, aké informácie zverejňuješ o svojich deťoch.

 

Tvoje príspevky sa môžu stať dôvodom na šikanovanie

https://www.instagram.com/p/BQGtOvADrvT/?utm_source=ig_embed

Len ťažko môžeš ovplyvniť, ako budú ostatní reagovať na fotografie tvojho dieťaťa. Mihnutím oka sa môže neškodný rodinný vtip zmeniť na spŕšku nenávistných a urážlivých komentárov. A tie môžu ľahko prejsť do reálneho života.

 

Je veľká pravdepodobnosť, že tvoje dieťa nebude spokojné s fotografiami, ktoré si zdieľal

Ako by si sa cítil, keby tvoja mama alebo otec ukazovali váš rodinný album cudzincom na ulici? Presne to robíš, keď zdieľaš fotografie svojich detí na Facebooku či Instagrame.  Existuje dokonca prípad v Rakúsku, kde mladá žena žaluje svojich rodičov, aby ich donútila odstrániť jej fotografie z detstva, ktoré nahrali na Facebook.

Zdroj: BrightSide topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov