Zaujímavosti

Vynálezy ako zo sci-fi filmu: Tieto sú však skutočné

vynálezy

videní: 8.8K

V dnešnom svete sa nám môže zdať, že technológie nás nedokážu prekvapiť v žiadnom smere. Opak je však pravdou a tieto dnešné vynálezy ťa dostanú.

V dnešnej dobe je na tak preplnenom trhu veľmi ťažké prekvapiť ľudí s niečim novým. Tieto vynálezy sú však tak trocha iná káva! Robia náš život pohodlnejším, pomáhajú nám, prípadne ich chceme vlastniť iba z rozkoše. Dnes ti teda predstavíme vynálezy, ktoré si niekedy mohol vidieť naozaj iba v sci-fi filmoch. Tieto sú však skutočné.

Okuliare, ktoré ť a ochránia pred reklamou

Mnohých ľudí rozčuľujú reklamy. Vyhnúť sa im je však dosť komplikované. Sú všade: na billboardoch, v uliciach mesta, prípadne uprostred televíznych relácií.

Ivan Cash a Scott Blew sa rozhodli vytvoriť okuliare, na ktorých je aplikovaný špeciálny polarizačný povlak. Okrem toho, že ťa chráni pred UV žiarením, tak rovnako aj blokuje žiarenie z obrazoviek. Okuliare zatiaľ nedokážu “filtrovať” obraz z telefónov a z takzvaných OLED matrix displejov. Vynálezcovia však sľubujú nápravu.

 

 

Zariadenie, ktoré ti nedovolí strácať veci

Funguje na pomerne jednoduchom princípe. Zariadenie si spojíš s dôležitou vecou (napríklad kľúčmi) a pripojíš sa naň pomocou bluetooth. Ak si v blízkosti produktu, všetko je v priadku. Ak sa vzdiališ a signál vypadne, tvoj telefón ťa upozorní zvonením na to, že si si niečo zabudol. Skvelé! Konečne mnohí z nás prestanú strácať svoje kľúče…

Kresliaci robot

Scribit je robot určený pre interiérový dizajn. Dokáže kresliť na steny v semi-autonómnom režime. Má nezvyčajný tvar a zároveň je zavesený na dvoch kábloch. pomocou ktorých sa pohybuje. Dokáže kresliť 4 rôznymi farbami a taktiež obsahuje gumu.

Robot pracuje na základe príkazu zo špeciálnej aplikácie pre smartfóny. Užívateľ tak do aplikácie načíta obrázok a vyznačí veľkosť kresliacej plochy. Zariadenie sa zatiaľ nedá kúpiť, no objaví sa na výstave Salone del Mobile v Miláne.

Zrkadlo, ktoré ovláda tvoje cvičenie

Zrkadlo je vlastne nástenná obrazovka, ktorá funguje ako interaktívny tréner. Umožňuje užívateľom vysielať živé tréningy a dostať tak spätnú väzbu od svojho trénera (v reálnom čase). Taktiež umožňuje ľuďom športovať doma v čase, ktorý im najviac vyhovuje.

Zrkadlo, ktoré ti pomôže postarať sa o seba

Care OS je zrkadlo, ktoré používa gestá a taktiež dokáže rozpoznávať tváre. To všetko kvôli tomu, aby ti dokázalo poskytnúť rady ohľadom starostlivosti o pleť. Umožňuje taktiež počúvať hudbu. Zariadenie je založené na kamere, pomocou ktorej dokáže analyzovať súčasný stav tvojej pokožky. Taktiež poskytuje odporúčania, napríklad ako svoju pleť chrániť pred UV žiarením.

Filtračná maska

Táto maska zbavuje vzduch častíc, ktoré ohrozujú naše zdravie v každodennom živote. Zariadenie neobmedzuje pohyb a taktiež nehromadí vlhkosť počas výdychu. Je vhodné pre ľudí žijúcich vo veľkých mestách, ktorí sa starajú o svoje zdravie.

Inteligentný zámok dverí

The August Smart Lock umožňuje ovládanie vchodových dverí pomocou mobilnej aplikácie cez Bluetooth. Aplikácia umožňuje sledovať pohyb dverí a zabezpečuje tak to, aby boli tieto dvere zamknuté. Taktiež môžeš povolenie k vstupu udeliť svojim kamarátom, ktorý sa môžu so svojím zariadením napojiť na tento zámok a odomknúť si tak dvere.

Aplikácia taktiež umožňuje dostávať upozornenia o otvorení a zavretí dverí. Skvelá ochrana svojho majetku, aj keď by sme určite zopár vecí vedeli vytknúť. Kľúč zrejme ostane kľúčom…

Zdroj: brightside | topdesat

 

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov