Tipy a triky

10 tipov na efektívne čistenie čohokoľvek

čsistenie

videní: 7.6K

Niekedy môžeš byť príliš unavený (alebo lenivý) a nechce sa ti dokonca ani utrieť prach. Ale čistý dom je nevyhnutný pre naše zdravie a pohodu. Podľa istej štúdie trávime okolo 87% nášho času v interiéri. Takže, ak si nenájdeme čas na to, aby sme doma upratali, priamo ovplyvňuje naše zdravie. Preto sme pre teba pripravili tieto vychytávky na čistenie rôznych vecí, ktoré ti ušetria nie len čas, ale aj energiu.

1. Ako na biele škáry?

čistenie

Toto je tip pre tých, ktorí už dávno zabudli, že škáry v ich kúpeľni boli niekedy biele. Budeš potrebovať len ocot a sódu bikarbónu. Do trošky octu pridávaj sódu a miešaj, až kým nevznikne účinná pasta. Patu nanes na škáry a nechaj pôsobiť aspoň 30 minút. Potom prichádza namáhavá fáza – čistenie škár starou zubnou kefkou. Ale neboj sa, nebude to trvať až tak dlho. Nakoniec opláchni povrch teplou vodou.

2. Čistenie žehličky

čistenie

Už sa ti niekedy stalo, že si chcel očistiť svoju žehličku soľou a zničil si ju? Máme pre teba šetrnejší spôsob. Budeš potrebovať sódu, biely ocot a teplú vodu. Pridaj sódu do teplej vody a dobre premiešaj, až kým nevznikne pasta. Nanes pastu na povrch žehličky. Počkajte hodinu a utri ju. Nakoniec použi biely ocot a vychutnaj si perfektné výsledky.

3. Ako sa zbaviť škvŕn a zápachu z dosky na krájanie?

čistenie

Doska na krájanie je jednou z najvyužívanejších vecí v kuchyni. Preto by sme mali venovať zvýšenú pozornosť jej čisteniu. Budeš potrebovať citrón a sódu. Jednoducho vyčisti dosku rozkrojeným citrónom. Pre lepší efekt posyp najprv dosku sódou alebo soľou.

 

4. Čo robiť, ak práčka nevonia?

https://www.instagram.com/p/BrQh1qRnte-/?utm_source=ig_embed

Zapáchajúca práčka je častým problémom. Ak sa chceš zbaviť nechceného zápachu, musíš pre to spraviť dva kroky. Nasyp šálku sódy do prázdneho bubna a pusti najdlhší program na čo najviac stupňov celzia. Potom nalej do práčky pollitra bieleho octu a opäť spusti spomínaný program.

5. Ako jednoducho vyčistiť mikrovlnku?

čistenie

Máme re teba super tip! Budeš potrebovať špongiu, ocot a handričku. Namoč špongiu do octu, vlož ju do mikrovlnky a zapni ju na 30 sekúnd. Potom jednoducho mastnú špinu zotri zo stien mikrovlnky handrou. Špongie sa nechytaj, kým nevychladne.

6. Multifunkčný roztok na čistenie

https://www.instagram.com/p/Bn2JKY6gos3/?utm_source=ig_embed

S týmto roztokom môžeš čistiť celý dom. Budeš potrebovať citrónovú šťavu, olivový olej a biely ocot. Ingrediencie jednoducho spolu zmiešaj a používaj na čistenie čohokoľvek.

7. Ako odstrániť mastnotu zo spodku kuchynských skriniek?

čistenie

Zaschnutá mastnota môže byť skutočnou výzvou. Našťastie máme pre teba jednoduché riešenie! Budeš potrebovať len rýchlovarnú kanvicu. Ako na to? Nechaj v kanvici vrieť vodu a otvor veko. Kanvicu predtým polož pod špinavú skrinku. Teplá para rozpustí nahromadenú mastnotu a ty ju jednoducho zotrieš handrou. Nepoužívaj túto metódu príliš často! Mohol by si tak poškodiť povrch drevených skriniek.

8. Ako sa zbaviť škvŕn na dreve?

8397160-Collage_Fotor5-1544436047-728-64552dcbf5-1544774746

Drevený nábytok sa môže ľahko poškodiť teplom alebo vodou. Na tento problém ti pomôže parná žehlička a uterák. Umiestni uterák na fľak. Zapni žehličku a nastav ju na horúcu a silnú paru. Počas žehlenia stláčaj tlačidlo páry. Žehli, kým fľak nezmizne.

9. Ako čistiť pohovku z mikrovlákna?

čistenie

Tu je jednoduchá a cenovo nenáročná metóda, ktorá vdýchne tvojmu gauču nový život. Budeš potrebovať bielu špongiu, bielu kefu, čistý lieh a rozprašovač. Nastriekaj lieh na znečistené miesto a intenzívne vyčisti toto miesto špongiou. Ak je špongia špinavá, zober si novú. Po uschnutí prejdi povrch kefou.

10. Ako vyčistiť pripálený riad?

čsistenie

Dobrému jedlu sa nič nevyrovná. Čo však s tým všetkým špinavým riadom? Máme riešenie! Budeš potrebovať sódu a teplú (nie vriacu) vodu. Pridaj niekoľko lyžíc sódy s teplou vodou a naplň touto zmesou pripálený riad. Nechaj pôsobiť a umy bez námahy.

Zdroj: Brightside topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov