Video

Ako by vyzeral Harry Potter v Čechách? Prahavice, Zeman a nechýba ani Putin

Ako by vyzeral Harry Potter v Čechách? Prahavice, Zeman a nechýba ani Putin

videní: 6.1K

Politická satira v Česku stále kvitne. Brnenský filmár si tentoraz vzal na mušku zdravotný stav prezidenta Miloša Zemana a aféry premiéra Andreja Babiša, a to všetko vo svete slávneho čarodejníka menom Harry Potter. Dobro nakoniec zvíťazilo nad zlom a Zeman sa premení na hromadu ohorkov, zatiaľ čo Babiš v účtenky.

Dejstvo krátkometrážneho filmu, ktoré sa na YouTube teší nevídanej popularite, sa odohráva v „Prahavicích“, čarodejníckej škole, ktorú vedie známy riaditeľ „Bumbál“ v podaní Miloša Zemana. Ako však čoskoro Harry Potter zistí, Bumbál zákerne ukradol Kameň mudrcov, ktorý chce odovzdať lordovi Voldemortovi. Kameň mudrcov vytvára elixír života, vysvetľuje Hermiona.

Celý film sprevádzajú známe udalosti z posledných rokov českej politiky. „Dovoľte mi, aby som na vás zažmurkal,“ hovorí Bumbál hlavným hrdinom, čo odkazuje na rozhovor Zemana s Korantengom, keď dokazoval, že jeho zdravotný stav je úplne v poriadku. Alebo súboj Bumbála s Harry Potterom s kúzelnými palicami je vystrihnutý už z legendárnej schôdzky Sobotku a Zemana na Hrade, kedy prezident prijímal „nedemisiu“ od premiéra.

Filmom sa to navyše hemží narážkami aj na kultúrny život v Česku. Tak napríklad Harry Potter má v izbičke plagát Sexána a knižku o svadbe legendárneho českého bezdomovca Jiřího Káru. Na hlavnej stanici v Brne, odkiaľ ide Harry Potter do Prahavic, sa napríklad John Travolta vo svojom slávnom meme obzerá, kde sa to vlastne ocitol. Legendárny kráľ teleshopingu Horst Fuchs reklamuje nové metly a v predajni u Daniela Hůlku si hlavný hrdina môže zakúpiť svoju čarodejnícku paličku hneď vedľa obchodu Arabilla.

Čarodejnícke motívy tým ale nekončia. David Rath mení vodu na víno a varovný nápis odkazuje, že známy mág David Copperfield je mukel. Na plagátoch sa potom na nás pozerá väzeň Kajínek z Azkabanu.

Hlavnú dejovú líniu ale tvoria aféry premiéra Babiša. Ten v Prahavicích hovorí Harrymu, že nikdy neodstúpi. Nikdy! Na pozadí visí reklama na nový film Prelet nad bocianím hniezdom a vedľa cestovnej agentúry Protopopov reportéri Zoznamu pátrajú spolu so Sherlockom Holmesom po „stratenom synovi“.

Babiš sa ale v súboji s Harrym premení na hromadu účteniek. Hlavný nepriateľ, Bumbál, však čaká na konci. Ten si so živým obrazom Vladimira Putina vymení priateľské pozdravy a na Harryho Pottera vyčaruje hovorcu Ovčáčka. Proti Českému levovi z prútika Harryho však neobstojí a Zeman sa rozpadne na hromadu ohorkov a popolník. Kameň mudrcov bol odovzdaný pravému majiteľovi – Karlovi Gottovi.

Za dva dni video nabralo už vyše 240 000 prezretí. Dnes, tri dni po zverejnení videa na YouTube, prekročilo miliónovu hranicu. Úctyhodné, nie?

Zdroj: Sputnik | topdesat

 

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov