Video

Samsung predstavil Infinity Flex: Prvý skladací telefón na svete

Samsung predstavil Infinity Flex: Prvý skladací telefón na svete

videní: 3.7K

Samsung odhalil prototyp dlho očakávaného Infinity Flex. Prvý skladací telefón na svete spája smartfón a tablet do jedného zariadenia.

Kórejská technologická spoločnosť ukázala pred pár dňami na vývojovej konferencii v San Franciscu svoju víziu o budúcej generácii mobilných telefónov. Podľa Samsungu bude nový skladací telefón poskytovať používateľom „to najlepšie z oboch svetov“, čím ich zbaví potreby vlastniť viacero zariadení. Jednodcuho ich skombinuje do jedného modelu. Používatelia môžu skladací telefón na prvý pohľad bežných rozmerov „otvoriť ako knihu“, čím získajú dvojnásobne veľký displej. Samsung uviedol, že aplikácie fungujú na netypickom displeji bezproblémovo.

Technickí analytici naznačujú, že tento vývoj by mohol priniesť „wow faktor“ späť na trh smartfónov, čo Samsung stavia do niekdajšej pozície amerického gigantu Apple. Obe spoločnosti majú po dlhotrvajúcom patentovom boji napäté vzťahy. Juhokórejská technologická spoločnosť vyzvala vývojárov operačného systému Android, aby začali vytvárať aplikácie pre flexibilný displej. Očakáva sa, že sa na trhu objaví už začiatkom budúceho roka.

Justin Denison, viceprezident spoločnosti Samsung Electronics pre marketing mobilných produktov, ukázal na konferencii prototyp s uhlopriečkou 18,5 centimetrov (7,3 palca). Po zložení na polovicu sa zdá, že zariadenie pripomína obyčajný, no, pochopiteľne, o niečo hrubší smartfón, no Samsung nedal priestor médiám ani vývojárom pozorne zariadenie preskúmať.

Android spolupracuje so spoločnosťou Samsung na vývoji ďalších funkcií

Softvérová platforma od spoločnosti Google spolupracuje so Samsungom na vývoji ďalších funkcií telefónu. Podľa Daveho Burka, viceprezidenta pre vývoj Androidu, je pravdepodobné, že mnoho ďalších výrobcov prinesie skladací telefón už v budúcom roku. Vývojár Joshua Clark pre agentúru Reuters povedal, že Samsung bude musieť predať svoje know-how konkurentom, ak chce, aby sa technológia masovo rozšírila.

„Myslím si, že stačia len dve spoločnosti, aby bola spustená davová psychóza,“ povedal Clark. „A skutočnosť, že aj Google je na palube, hovorí za všetko. Vývojári, ktorí technológiu dokážu integrovať do všetkých svojich aplikácií, mi dávajú veľkú dôveru v túto technológiu,“ dodal.

„Budú musieť dokázať, že je to viac, ako len marketingový trik,“ povedal analytik Bob O’Donnell. „Ale je bol to múdry krok, keď Samsung poskytol platformu vývojárom ešte pred predstavením finálneho telefónu.“

Aj ostatné spoločnosti vyvíjajú skladací telefón

Medzi ďalšie spoločnosti, ktoré vyvíjajú skladací telefón, patrí napríklad čínsky Huawei, ktorý oznámil, že plánuje uviesť na trh 5G skladací smartfón v polovici roku 2019. Okrem toho je tu aj čínsky start-up s názvom Royole, ktorý minulý týždeň predstavil skladací telefón s Androidom. Ten sa môže pochváliť až 19-centimetrovou uhlopriečkou displeja, čo predstavuje približne 7,5 palca. Model nazvali Flexipai a má byť k dispozícii koncom tohto roka.

Zdroj: engadget | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov