TOP 10

Toto je 10 tých najhorších objavov pri inšpekcii nehnuteľnosti

Toto je 10 tých najhorších objavov pri inšpekcii nehnuteľnosti

videní: 5.2K

Kúpa nehnuteľnosti predstavuje tú najväčšiu a najdôležitejšiu investíciu v živote človeka. Preto je na mieste poriadne sa pred kúpou presvedčiť o jej stave a oboznámiť sa s čo možno najviac detailmi. Niektoré nehnuteľnosti totiž skrývajú naozaj nemilé prekvapenia…

Nasledujúce hrôzostrašné fotografie sú dôkazom toho, že inšpekcia nehnuteľnosti je naozaj dôležitá. Na svedomí ich má zámorská spoločnosť Alpha Structural, Inc., ktorá sa prezentuje ako jediná firma v Los Angeles oprávnená na stavbu a opravy stavieb na kopcovitom teréne. Práve nehnuteľnosti na strmom svahu, ako napríklad v satelitnej oblasti Hollywoodu, predstavujú riziko. Na svoje 25. narodeniny sa firma rozhodla ukázať svetu niektoré z najdivokejších objavov, ktoré jej zamestnanci našli pri rutinných inšpekciách.

“Ako firma s hviezdnou reputáciou sme často volaní na inšpekcie náročných stavieb na strmých svahoch, ktorých majitelia zažívajú rôzne štrukturálne problémy, ako napríklad zvažujúca sa podlaha či v horšom prípade dokonca aj kolaps oporných múrov,” povedal hovorca Alpha Structural, In. pre portál Bored Panda. “Špecializujeme sa na zdokonalené metódy opráv stavebných základov na strmých svahoch,” vysvetlil hovorca. No, ako sa už čoskoro presvedčíš sám, tieto nálezy nie sú zďaleka to jediné, čo inšpektori spoločnosti počas pomerne dlhej histórie firmy našli. Takto ich opísali vlastnými slovami:

1.

inspekcia_stavby_1

“Táto viacposchodová budova bola navrhnutá naozaj nešťastne. Spodné podlažie nemalo zďaleka potrebnú tuhosť a pevnosť, aby udržalo celú stavbu. To znamená, že aj minimálne otrasy môžu spôsobiť kolaps celej budovy.”

 

2.

inspekcia_stavby_2

“Nechcem príliš zachádzať do technických detailov, ale ide o opustenú budovu vo východnom Los Angeles. Stavba bola na tom tak zle, že sa jej vyhýbali dokonca aj bezdomovci.”

 

3.

inspekcia_stavby_3

“Môžem vás všetkých uistiť, že táto fotka je vyfotografovaná  v dokonalej rovine. Majiteľ sa sťažoval na prepadajúcu sa podlahu. Zistili sme, že rozdiel vo výške bol až 15 centimetrov.”

 

4.

inspekcia_stavby_4

“Majiteľ nás zavolal so slovami, že sa mu z neznámych príčin prepadáva podlaha. Príčiny dlho neznáme neostali.”

 

5.

inspekcia_stavby_5

“Jeden z našich inšpektorov odhalil oporný múr stavby, ktorý sa skladal z betónu a starých práčok.”

 

6.

inspekcia_stavby_6

“Znova neznáme dôvody prepadajúcej sa podlahy.”

 

7.

inspekcia_stavby_7

“Takto vyzeral istý dom v severnom Hollywoode. Nuž, toto už lepiaca páska nespraví…”

 

8.

inspekcia_stavby_8

“Áno, toto je skutočná ľudská lebka a áno, toto sme skutočne našli pri jednej z inšpekcii. Zavolali sme na miesto políciu a autenticitu lebky potvrdil aj miestny koroner. Polícia zistila, že lebku si z dovolenky v Peru doniesli predchádzajúci majitelia. Prečo by to robili, je už mimo mňa. Príbeh nám neskôr potvrdili aj predajcovia nehnuteľnosti. Lebka bola stará zhruba tisíc rokov. Toto je naozaj jeden z najšialenejších nálezov, aké sme kedy objavili v rámci inšpekcie.”

 

9.

inspekcia_stavby_9

“Tesne vedľa…”

 

10.

inspekcia_stavby_10

“Toto nie je fotomontáž.”

Zdroj: alphastructural.com | Facebook | BoredPanda | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov