Video

Čínsky vojak odhodil granát tak nešťastne, že sa takmer sám odpálil

Čínsky vojak odhodil granát tak nešťastne, že sa takmer sám odpálil

videní: 3.7K

Čínsky vojak vo výcviku trénoval hod granátom, no namiesto cez stenu ho hodil priamo do steny…

Nervózny čínsky vojak, kadet leteckej jednotky, sa pri výcviku takmer odpálil. Pri tréningu odhodil granát priamo do steny, ten sa odrazil a život ohrozujúca situácia bola na svete. Našťastie, pre tohto kadeta sa nebezpečný stav skončil šťastne. Inštruktor ho stiahol do bezpečnostného zákopu len niekoľko sekúnd pred explóziou. Zábery neúspešného hodu ručným granátom zverejnila samotná čínska armáda.

Situácia sa stala na vojenskej výcvikovej základni v meste Harbin, hlavnom meste provincie Heilongjiang v severovýchodnej Číne. Kadet sa so svojou skupinou učil základné techniky hádzania ručného granátu, keď došlo k nebezpečnej chybe.

Vojenský inštruktor Xu Hao, ktorý bol prítomný pri výcviku, povedal pre čínsku televíziu: “Nesprávny uhol jeho zápästia počas hodu spôsobil, že sa ručný granát odrazil od steny a odskočil doľava. Ihneď som identifikoval núdzovú situáciu, a tak som kadeta chytil a skočili sme do bezpečnostného zákopu presne tak, ako som mu to predtým vysvetlil.” Podľa čínskej televízie by kadet mohol utrpieť vážne zranenia – granát sa v čase explózie nachádzal približne 6 metrov od kadeta.

Zdroj: Metro | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov