Video

Šokujúce video: Dodávka na kruhovom objazde vyletela takmer 4 metre do vzduchu!

Šokujúce video: Dodávka na kruhovom objazde vyletela takmer 4 metre do vzduchu!

videní: 6.4K

Na internete sa objavili šokujúce zábery z kamery motorkára. Ten zachytil, ako dodávka na kruhovom objazde vyletela do vzduchu do výšky takmer 4 metre.

Video, ktoré bolo zverejnené len nedávno, ukazuje striebornú dodávka Citroen Berlingo, ktorá sa zbesilou rýchlosťou preraďuje z ľavého pruhu do pravého. Vodič si ale zrejme nebol vedomý toho, že sa pred ním nachádza kruhový objazd a nešťastie bolo na svete. Dodávka sa obrovskou rýchlosťou vrútila do kruhového objazdu. Vodič, samozrejme, nebol schopný prejsť kruhovým objazdom, a tak si to “strihol” stredom kruhového objazdu. Po nájazde na vyvýšenú krajnicu bola dodávka vymrštená do vzduchu do výšky približne 3,5 metra, akoby bola vystrelená z katapultu. Zábery, ktoré zachytil britský motorkár, pripomínajú akčné filmy.

Na miesto nehody takmer okamžite dorazili záchranné zložky. Našťastie, podľa dostupných informácií nie je vodič dodávky zranený. Video bolo natočené ešte začiatkom tohto roka 35-ročným motorkárom Andym Daynesom. K nehode došlo na ceste A11 v Attleboroughu v britskom Norfolku.

“Bol som na motorke za ním, takže som to všetko videl. Spolu s ďalšími vodičmi sme zastavili na kraji, aby sme zistili, či je vodič v poriadku,” vysvetlil Andy. “Museli ho z dodávky vystrihnúť, no zdalo sa, že je v poriadku, nebol ťažko ranený. Je to dosť zle riešený kruhový objazd. Človek, ktorý to nepozná, ho nemusí očakávať. Tentokrát to ale dopadlo šťastne. Vodič dodávky mal len niekoľko modrín, no napriek tomu ho sanitka odviezla do nemocnice. Jednoduho len nepredpovedal, že sa pred ním zjaví kruhový objazd.”

Norfolská polícia vyšetruje ešte stále vyšetruje nehodu, napriek tomu, že k nej došlo ešte v januári. Ľudia, ktorí videli zábery, nemôžu uveriť vlastným očiam, že vodič prežil na pohľad vážnu dopravnú nehodu bez vážnejších zranení.

Práve toto video by malo pôsobiť ako jeden z odstrašujúcich elementov. Je totiž zrejmé, že vodič šiel nanajvýš riskantne a hlavne omnoho rýchlejšie, ako ostatné autá idúce v rovnakom smere. Hoci vodič vyviazol bez zranení, nemuselo tomu tak byť. “Rozdiel aj niekoľkých kilometrov za hodinu môže znamenať rozdiel medzi životom a smrťou. Čím rýchlejšie automobil ide, tým menej času má vodič na reakciu, ak sa pred ním vyskytne niečo neočakávané. Ak niekoho zabijete kvôli prekročeniu rýchlosti, budete s tým pocitom musieť žiť do konca života. Obmedzenia rýchlosti sú tu z nejakého dôvodu,” vyjadrila sa k videu britská asociácia Think! a my môžeme len súhlasiť.

Zdroj: startstop.sk | topdesat

Článok vznikol v spolupráci s motoristickým portálom startstop.sk

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov