Zaujímavosti

Vedci konečne rozlúštili 300-ročný list, ktorý napísala posadnutá mníška

mníška

videní: 11.4K

V 17. storočí žila sicílska mníška, ktorá bola podľa miestnych obyvateľov posadnutá diablom. Po sebe zanechala divný “diabolský list”, ktorý sa nedarilo vedcom rozlúštiť. Po viac ako 300 rokoch sa to nakoniec podarilo, informuje britský Unilad.

Mníška Maria Crocifissa della Conzezione sa jedného rána roku 1676 zobudila cela zašpinená od atramentu. Pri nej ležal naozaj zvláštny list. Správa bola napísaná písmenami z rôznych starších abecied. Údajne ju posadol sám Lucifer. Ostatné sestry v kláštore sa celé roky snažili tento list rozlúštiť. Nikdy sa im to však nepodarilo.

Prednedávnom sa do tohto listu pustila aj skupina vedcov z Ludum Science Centre na Sicílii. Tí sa rozhodli, že na rozkódovanie listu použijú špeciálny softvér, ktorý sa im podarilo zohnať na Dark Webe. (Pokiaľ nevieš, čo to Dark web je, tak by si si určite mal prečítať tento článok, ktorý sme ti priniesli už dávnejšie – Dark Web: 10 šokujúcich príbehov, ktoré ti ukradnú spánok.)

https://twitter.com/AlbertBatlayeri/status/906445583006580736

V liste je vraj napísané nasledovné: Boh je vymyslený ľuďmi a tento systém vraj neprospieva nikomu. Ďalej mníška píše o Svätej trojici ako o “mŕtvom závaží”, čo podľa Uniladu poukazuje na fakt, že tento list mohol byť naozaj napísaný diablom, ktorý by sa k takémuto názoru priklonil najskôr. Či tento list naozaj napísala mníška posadnutá diablom, to sa už nikdy nedozvieme. Tieto divné znaky, ktoré boli v liste použité, však ľudí zaujímali mnoho rokov.

Zdroj: sputniknews | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov