Video

Reper Separ vydal pieseň, ktorá môže zachrániť mnoho životov

Reper Separ vydal pieseň, ktorá môže zachrániť mnoho životov

videní: 4.8K

Či už si fanúšikom tohto hudobného štýlu, alebo nie, jedno musíš uznať. Reper Separ si zaslúži obrovskú poklonu za to, že sa rozhodol vyjsť s piesňou, o ktorej môžeme pokojne povedať, že má potenciál zachrániť mnoho životov.

Prvá pomoc. Zručnosť, ktorú by mal ovládať hádam každý človek, či už dospelý, dospievajúci, alebo do určitej miery hoci aj maloleté dieťa. Hoci by si bol najradšej, aby si ju nikdy nepotreboval, nemôžeš vedieť, kedy sa práve tebe zíde ovládať prvú pomoc, odborne nazývanú kardiopulmonálna resuscitácia (KPR). Uvedomuje si to aj reper Separ, vlastným menom Michael Kmeť, ktorý prišiel so špeciálnou skladbou. O nej môžeme naozaj bez výčitiek povedať, že dokáže zachraňovať životy.

Čas je najdôležitejší. Kým na miesto nehody/úrazu/nešťastia dorazí záchranný tím, môže byť už neskoro. Je preto našou povinnosťou poskytnúť v prípade potreby prvú pomoc. No napriek tomu, že sa vyučuje napríklad pri vodičskom kurze, koľko z nás by sa reálne dokázalo v takej situácii zachovať tak, ako by sme sa mali? Hovorí sa, že aj poskytnutie zlej prvej pomoci je lepšie, ako ničnerobenie, no naučiť sa poskytnúť ju správne by mal zvládnuť naozaj každý z nás.

Skladba

 

Vyjadrenie Separ-a na Instagrame


Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Do tohoto projektu som siel, pretoze si myslim, ze je VELMI DOLEZITE, aby KAZDY clovek vedel podat prvu pomoc! No ked mi pred par dnami skoro umrel kamarat pred ocami a nebyt jedneho duchapritomneho a skuseneho cloveka, ktory ho 5 minut ozivoval, az sa mu podarilo ho “nahodit spät”, som si realne uvedomil zmysel tejto spoluprace.. NEBERTE TO AKO RAPOVY KLIP! Berte to ako navod na to, ako pomoct cloveku ktory umiera. Skuste to vnimat a zapamatat si postup, pretoze jedneho dna, mozno niekomu realne zachranis zivot! Ak si k tomu doplnis aj kurz KPR, budem extremne rad! Dakujem za kazde zdielanie🙏🏽 Skusme to uz nebrat na lahku vahu.. Kurz prvej pomoci uz zrejme videl kazdy z nas, ale ruku na sedce, vedel/a by si v danej situacii realne zakrocit a pomoct? Myslim, ze vela z nas by dostalo paniku a ani netusilo co ma robit.. #KPR Link hore v bio..

Príspevok, ktorý zdieľa •PREPÁČTE•OFFICIAL• (@separ.dms),

 

Hudba zachraňuje

S podobne zaujímavým videom prišla pred časom aj British Heart Foundation. Tá ale v návode na poskytnutie prvej pomoci (v angličtine CPR) využila známy hit od Bee Gees – Stayin‘ Alive. Zaujímavé ale je, že v Británii neodporúčajú umelé dýchanie. Samozrejme, prvá pomoc sa má poskytovať najmä s ohľadom na vlastné zdravie. Nikdy nemôžeš vedieť, či ranený nemá vážnu prenosnú chorobu.

Zdroj: Expres | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov