Foto

Tunel lásky: Aký je skutočný príbeh tohto famózneho miesta?

tunel lásky

videní: 11.4K

O tajuplnom tunely na Ukrajine sa už písalo veľa. Očarujúce miesto neďaleko mesta Klevan je ako zo sna. Každé miesto má však aj svoj príbeh. Volajú ho tunel lásky a garantujeme ti, že nič podobné si v živote nevidel. 

V roku 2011 uverejnila stránka Amusing planet neuveriteľné fotografie tajuplného zeleného tunela, ktorý pokrývajú stromy. Je súčasťou železnice na Ukrajine. Môžeš ho poznať pod názvom “Tunel lásky”. V tom čase ešte nikto nevedel o existencii tohto famózneho miesta. Neexistovali o ňom žiadne bližšie informácie. Vedelo sa len, kde je umiestnený. V posledných rokoch sa však obrázky čarovného tunela stali veľmi populárnymi. Preto sa novinár a fotograf Amos Chapple navštívil toto miesto a zistil jeho príbeh.

tunel lásky

“Tunel lásky” sa nachádza medzi Klevanom a dedinou Orzhiv na linke Kovel-Rivne. V blízkosti Orzhivu sa línia trate rozdelí na dve. Jedna vedie k mestu Klevan a druhá k tajnej vojenskej základni z éry studenej vojny, ktorá je skrytá v lese. Vtedy boli stromy zámerne vysadené pozdĺž trate, aby skryli vojenskú prepravu. Vojenská základňa je pravdepodobne stále používaná, pretože mapy Google zobrazujú na základni veľké množstvo vojenských vozidiel.

“Tunel lásky” je takto pekne udržiavaný nie vďaka pohybu armády, ale vďaka priemyselným nákladným vlakom, ktoré po trati jazdia z továrne Odek v obci Orzhiv.  Továrenské vlaky prechádzajú do mesta Klevan cez “tunel lásky” niekoľkokrát denne. “Tunel” začína po niekoľkých sto metroch od továrne. Chapple sa nezmieňuje o tom, aký dlhý je tunel, ale podľa Wikipedie má tri kilometre, zatiaľ čo ruská Wikipedia hovorí´o dĺžke až štyroch kilometrov.

Zdá sa, že “tunel” je na Ukrajine veľmi populárny . Zamilované páry a novomanželia si tu nechávajú robiť nádherné fotografie. Pre zvedavých turistov je tu však riziko, keďže trať je stále využívaná. Stalo sa tu už aj pár nehôd.  Zvedavých návštevníkov zachytil vlak, ktorý cez tunel prechádzal.

Tunel nemá žiadnu oficiálnu ochranu, ale keď pred niekoľkými rokmi továreň zrezala niekoľko stromov, aby pomohla prechodu vlaku, došlo k obrovskému protestu. Továreň sa odvtedy žiadneho stromu nedotkla.

 

Zdroj: pinterest.com

Zdroj: pinterest.com

tunel lásky

tunel lásky

tunel lásky

tunel lásky

tunel lásky

Zdroj: amusingplanet |pinterest | topdesat

 

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov