Luxusný život

TOP 10: Toto sú tie najdrahšie hodinky, aké si dnes môžete kúpiť

najdrahšie hodinky

videní: 21.0K

Predstav si, že máš k dispozícii také množstvo finančných prostriedkov, že jednoducho nemáš pre ne využitie. Čo by si si kúpil? Domy? Autá? Motorky? V dnešnom rebríčku sa pozrieme na niečo, čo ti môže tvoje neuveriteľné bohatstvo pripomínať každý deň – tie najdrahšie hodinky na svete.

Pri slovnom spojení „najdrahšie hodinky“ mnohým z nás napadnú prestížne luxusné značky ako Rolex či Breitling, no hodinársky biznis pokračuje omnoho ďalej. Ani jedna zo spomínaných značiek to totiž do top 10 rebríčka nedotiahla. 🙂

 

10. Louis Moinet Meteoris – 4,6 milióna USD

Louis_Moinet_Meteoris_2

najdrahšie hodinky

Zlato, striebro, či platina? Omyl. Tieto hodinky neboli vyrobené z niečoho, čo sa dá nájsť na povrchu zemegule. Práve naopak. Základným stavebným kameňom hodiniek Louis Moinet Meteoris je mesačný kameň. Celkovo boli vyrobené len 4 kusy, no cena 4,6 milióna dolárov im vylsúžila „len“ desiate miesto v našom rebríčku.

 

9. Hublot Big Bang – 5 miliónov USD

Jediným materiálom, ktorý bol využitý na výrobu týchto hodiniek, sú diamanty. Veľa diamantov, konkrétne až 1280, pričom každý z nich má minimálne 3 karáty.

 

8. Vacheron Constantin 57260 – 8 miliónov USD

Ide o najkomplikovanejšie hodinky na svete. Vyrobené spoločnosťou Vacheron Constantin sa skladajú z neuveriteľných 2800 komponentov a ponúkajú 57 funkcií. Puzdro vreckových hodiniek je vyrobené z 18-karátového bieleho zlata. Ich výroba trvala neuveriteľných 8 rokov.

 

7. Patek Philippe Ref. 1518 – 11.136.642 USD

patek_philippe_1581_1

patek_philippe_1581_2

V roku 2016 boli tieto hodinky prestížnej hodinárskej spoločnosti Patek Philippe vydražené na aukcii v Ženeve za 11.002.000 švajčiarskych frankov, čo je v prepošte o niečo viac ako 11 miliónov amerických dolárov. Ide o extrémne limitovanú edíciu luxusných hodiniek. Celkovo sa na svete nachádzajú len 4 kusy a vydražený bol prvý vyrobený z nich.

 

6. Jacob & Co. Billionaire Watch – 18.268.000 USD

„Hodinky pre miliardárov“ sú vyrobené z diamantov o celkovej hodnote 260-karátov. No pri pohľade na ne nám ich dizajn evokuje skôr kráľovskú korunu ako hodinky. 🙂 Vieš si predstaviť nosiť na ruke niečo takéto? Navyše s hodnotou o niečo viac ako 18 miliónov amerických dolárov.

5. Patek Philippe Henry Graves – 24 miliónov USD

Donedávna išlo o tie najdrahšie vreckové hodinky na svete, kým ich neprebehli jedne ešte drahšie. V roku 1999 boli predané za 11 miliónov dolárov, čo po zarátaní inflácie a ostatných faktorov predstavuje dnešných 15 miliónov amerických dolárov. No v roku 2016 boli vydražené za neuveriteľných 24 miliónov dolárov. Vyrobil ich v roku 1933 sám Patek Philippe pre bankára Henryho Gravesa. Samotná výroba trvala 5 rokov. Ide súčasne o najkomplikovanejšie vreckové hodinky na svete, keďže ponúkajú viac ako 24 funkcií! A materiál? 18-karátové zlato.

 

4. Chopard 201-Carat Watch – 25 miliónov USD

Chopard 201-Carat Watch2

 

Čím sú tieto hodinky také výnimočné? Nuž, ako si môžeš všimnúť, ukazovanie času nepatrí medzi ich primárnu funkciu. Chopard 201-Carat Watch sú osadené až 874 vzácnymi diamantmi. V roku 2000 boli predané za neuveriteľných 25 miliónov dolárov. No nevieme si ich predstaviť nosiť na ruke.

 

3. Breguet Grande Complication Marie-Antoinette – 30 miliónov USD

Breguet Grande Complication Marie-Antoinette 1

Breguet Grande Complication Marie-Antoinette3

Breguet Grande Complication Marie-Antoinette sú najdrahšími vreckovými hodinkami na svete s cenou 30 miliónov dolárov. Ich pôvodným majiteľom bol podľa dostupných informámcií milenec francúzskej kráľovnej Márie Antoinette. Na hodinkách začala pracovať Abraham-Louis Breguet v roku 1782 a dokončené boli v roku 1827, 4 roky po jeho smrti. Mária Antoinette nikdy hodinky nevidela, keďže boli dokončené 34 rokov po jej poprave. V roku 1900 boli hodinky odcudzené a na scéne sa objavili znovu až v roku 2007. V súčasnosti sa nachádzajú v múzeu L. A. Mayera v Jeruzaleme.

 

2. Graff Diamonds the Fascination – 40 miliónov USD

Druhé miesto v rebríčku patrí hodinkám s názvom Graff Diamonds the Fascination s cenou 40 miliónov dolárov. Hodinky pozostávajú zo 152,96 karátov bielych diamantov. Zaujímavosťou je aj ciferník v kvapôčkovom tvare.

 

1. Graff Hallucination – 55 miliónov USD

Dostali sme sa na prvé miesto rebríčka s cenovkou astronomických 55 miliónov dolárov. Rekordnými hodinkami sú Graff Hallucination, no popravde, ukazovanie času je len druhotnou (ak vôbec) funkciou. Ide o opulentnú prehliadku vzácnych až 110-karátových diamantov osadených do platinového náramku.

Zdroj: Alux | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov