TOP 10

WD-40: „Čistič“, ktorý šetrí tvoju energiu a čas

wd-40

videní: 7.3K

WD-40 nájdeme u mnohých ľudí najmä v garáži. Ako je už známe, táto vzácna modro-žltá plechovka si totižto hravo poradí s hrdzou.

Je však WD-40 účinný iba na hrdzu? S obrovskou istotou ti môžeme povedať, že jeho využitie je naozaj široké. Ak si prečítaš tento článok tak zistíš, na čo všetko ho môžeš použiť. Od dnes ho budeš považovať za svojho najlepšieho domáceho pomocníka! V článku nájdeš mnoho osvedčených rád, ale aj zopár noviniek, o ktorých s možno ani netušil.

Čistič toalety

Rozpúšťadlá, ktoré WD-40 obsahuje dokážu rozpustiť takmer všetky nečistoty. Stačí tento prípravok nastriekať na záchodovú misu, nechať chvíľu pôsobiť a nakoniec zotrieť toaletnou kefou.

Kožený nábytok

Ďalšie využitie tohto „čističa“ je možné na vyčistenie koženého nábytku. WD kožu lubrikuje a zároveň ochraňuje. Stačí ju nastriekať na plochu a utrieť mäkkou handričkou.

Obnovenie a vyčistenie tabule na kriedy

Pokiaľ ide o čistenie a obnovu takejto tabule, tak WDčko je tým najlepším pomocníkom. Stačí nastriekať na tabuľu a ihneď zotrieť handrou. Tabuľa bude vyzerať tak, ako by ju v živote nikto nepoužíval.

Popísané steny a oblečenie

Taktiež ho môžeš použiť na vyčistenie popísanej steny alebo oblečenia. Daj si však pozor, pretože my v redakcii nemáme skúsenosť s tým, ako reaguje oblečenie po kontakte s WDčkom. Robíš to teda na vlastnú zodpovednosť!

 

Čistič grilu

Výborný pomocník na mastnotu po grilovaní. Nezabudni však, že po vyčistení by si mal nechať gril poriadne vypáliť, aby tam neostala žiadna chémia!

Odstraňovač nálepiek z rôznych povrchov

Ak nemôžeš odstrániť lepiacu pásku, alebo nálepku, tento pomocník ti určite pomôže. Nastriekaj ho na nálepku a nechaj trocha pôsobiť – výsledok by sa mal dostaviť takmer ihneď.

Nefunkčné zipsy na oblečení / doplnkoch

Trápia ťa nefunkčné zipsy? Skús na nich nastriekať trocha WD-40. Teraz by mali byť naspäť funkčné.

Prevencia proti zahmlievaniu

Určite neznášaš, ak sa ti tvoje zrkadlo v kúpelní zahmlieva. Tento problém sa dá vyriešiť jednoducho. Vezmeš plechovku WDčka a nastriekaš ho na zrkadlo, ktoré následne vytrieš do sucha handrou. Výsledok by si mal pozorovať už pri prvom sprchovaní.

Odstraňovač žuvačiek

Žiadne zohrievanie a mrazenie. Stačí tento skvelý pomocník a všetko je vyriešené.

Zdroj: brightside | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov