Foto

Dom na kolesách, ktorý ťa dostane do kolien!


videní: 7.3K

Nehovor, že si nikdy nesníval o krásnom dome na kolesách. Ísť kam len chceš, kedy len chceš, tá voľnosť je na nezaplatenie. Pozeral si si fotografie ľudí, ktorí na svojich pojazdných domoch brázdili exotické krajiny. Tie západy slnka pri mori… Podobný sen snívala Jessie Lipskin. Ona to však dotiahla do úspešného konca. Jej dom na kolesách ťa dostane do kolien!

Trvalo jej to tri roky. Takmer 1100 dní tvrdej práce prinieslo sladké ovocie v podobe skvelého príbytku. Namiesto toho, aby si kúpila dom, ako každý iný človek, rozhodla sa, že si ho vytvorí. Pri prehľadávaní eBay-u sa Jessie zamilovala do autobusu GMC z roku 1966. Okamžite ho kúpila. Najbližšie roky strávila jeho pretváraním na vysnívaný dom na kolesách. Podľa Jessie bol jej netradičný domov inšpirovaný snahou o ekologický životný štýl.

„Mojou prvou inšpiráciou k alternatívnemu trvalo udržateľnému životnému štýlu bol dokumentárny film“ Garbage Warrior „, povedala Lipskinová pre Bored Panda. V dokumentárnom filme Michael Reynolds ,eko-architekt, navrhuje a stavia „earthships“ s využitím recyklovaných materiálov. „To vo mne skutočne zarezonovalo. Začal som zháňať všetky dostupné informácie o trvalo udržateľnom životnom štýle. Nakoniec vyzeral ako perfektné riešenie dom na kolesách: mohla som preskúmať nové miesta (nájsť trvalé miesto, kde by som sa usadila, nebolo mojou prioritou) a mohla by som pokračovať vo vegánskom životnom štýle. “

Najťažšie zo všetkého bolo nájsť správnych ľudí, ktorí by jej pomohli s premenou. „Mám rada DIY projekty. Nemám však žiadne skúsenosti s inštalatérskymi, elektrikárskymi či tesárskymi prácami,“ vysvetlila Jessie.

Jej vysnívaný dom na kolesách ju stál celkovo viac ako 70 000 dolárov. Jessie sa už v dome zabývala a vraj ho úplne zbožňuje. Pozri sa na jej zhmotnenú predstavu vysnívaného domu. Tak čo? Kedy kupuješ svoj starý autobus?

dom na kolesách

Takto autobus vyzeral, keď ho Jessie kúpila

dom na kolesách

dom na kolesách

Keď sa jej sen začal meniť na skutočnosť

dom na kolesách

Dom na kolesách

dom na kolesách

Po troch rokoch ťažkej driny…

dom na kolesách

Dom na kolesách

dom na kolesách

dom na kolesách

dom na kolesách

dom na kolesách

dom na kolesách

dom na kolesách

dom na koelsách

dom na kolesách

dom na kolesách

dom na koelsách

Ak si po prezretí fotografií z Jessinho nezvyčajného domu zatúžil po videoprehliadke, máme pre teba dobrú správu! Fascinujúci dom na kolesách si môžeš pozrieť do úplných detailov.

Zdroje: topdesatBoredpanda | Youtube

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov