Zaujímavosti

Aaron Kaufman je späť a radí vyšší rýchlostný stupeň!

Aaron Kaufman

videní: 4.7K

Keď v decembri 2016 Aaron Kaufman oznámil odchod z Gas Monkey Garage a tým pádom aj z populárneho programu Fast N ‘Loud, málokto čakal – vzhľadom na jeho prudkú náturu a fakt, že hnacím motorom projektu bol skôr jeho parťák Richard Rawlings – Aaronov skorý návrat na televízne obrazovky. Opak je ale pravdou, a už čoskoro bude tento fúzatý svojrázny muž z Texasu realizovať svoje vízie v novej relácii Zmena rýchlosti s Aaronom Kaufmanom (Shifting Gears with Aaron Kaufman).

Richardovi s Aaronom sa v spolupráci s Discovery pred 13 rokmi podarilo vytvoriť kultovú sériu, ktorá je milovaná zástupmi auto-moto fanúšikov. Z Gas Monkey Garage spoločnými silami vybudovali medzinárodne známu značku a úspech oslavuje aj tematický bar a reštaurácia Gas Monkey Garage N ‘Grill, ktorej majiteľom je Richard Rawlings. Autodielňa sa ale do budúcnosti bude musieť zaobísť bez svojho hlavného staviteľa a na vine bola aj Kaufmanova túžba po sebarealizácii a vlastnom podnikaní, ktoré by pre neho bolo väčším zadosťučinením. Pri prestavbách automobilov možno pôsobili ako nerozluční kumpáni, zdanie ale môže klamať. Sami priznávajú, že išlo skôr o zväzok z rozumu než priateľstvo, zato naplnený vzájomným rešpektom k práci a ku schopnostiam toho druhého. Avšak na životnej ceste sprevádza každého z nich iná filozofia.

aaron_kaufman_2

“Nebolo to žiadne prekvapenie. Vyjadroval som sa v tomto duchu pomerne nahlas už nejakú dobu, takže to bola skôr otázka času,” povedal Aaron k svojmu odchodu v rozhovore pre Star Telegram.

Konflikt medzi podnikateľským zámerom a kreatívnou prácou začal byť dlhodobo neudržateľný. Nešlo síce o bolestivý rozchod, obaja si navzájom prajú úspech v budúcej kariére, ale ďalšia potenciálna spolupráca je vraj teraz veľmi nepravdepodobná. Aaronov odkaz v Gas Monkey Garage však pretrváva aj naďalej, čo si uvedomuje aj sám Richard: “Z môjho pohľadu vďaka nemu jednoducho staviame lepšie autá, než sme boli schopní kedykoľvek predtým. Môj obchod je teraz to najúžasnejšie miesto, ktoré som kedy videl, a život je miliónkrát lepší.”

Richard Rawlings ďalej pracuje na svojom projekte a teší sa z čerstvých nápadov svojich nových konštruktérov, Aaron s podobným zápalom vkladá všetku energiu do vlastnej business venture. Ambíciou jeho novej garáže Arclight Fabrication nie je nájsť ojazdené auto, opraviť ho a potom predať, ako sme boli zvyknutí. Tu je šéfom a má hlavné slovo. Navyše disponuje vlastnoručne zostaveným tímom z geniálnych konštruktérov, s ktorými ho viaže buď osobné puto, alebo sú jednoducho uhrančiví. Misia je jasná – nastoliť renesanciu vozov F-100, terénnych truckov, Hummer a úžitkových áut.

“Od raného detstva ma fascinovali veľké stroje. Sklápače, buldozéry, traktory. Na čokoľvek si spomeniete, pokiaľ to robilo hluk a hýbalo sa to, tak ma to zaujímalo,” smeje sa svojej posadnutosti Aaron.

So zmenou štýlu prichádza aj obmena schémy – nové projekty budú rozprestreté do trojdielneho narativu, zahŕňajúceho návrh nového dizajnu, vyhotovenie samotnej konštrukcie a zavŕšeným záťažovou skúškou diela v rýchlostnom závode. Výsledkom by mala byť televízna reality show blížiace sa skôr dokumentárnemu cyklu, ktorá si zakladá na realizme. Podľa tvorcov je jej vznik takým malým zázrakom, ktorý si vyžiadal daň v podobe šesťhodinového večera plného prehovárania, aby obe strany došli k vzájomnej zhode. Sám Aaron totiž tvrdí, že chcel z televízie odísť, ale televízia ho nenechala.

To, ako sa s tým popasuje bez podpory Richarda, odkryje Zmena rýchlosti s Aaronom Kaufmanom (Shifting Gears with Aaron Kaufman), ktorá u nás štartuje v stredu 25. apríla 2018 od 21:00, kde inde ako na Discovery Channel.

A čo si o tom myslí jeho bývalý parťák? “Odviedol tu kus skvelý práce a dúfam, že to poriadne okorení!”

Zdroj: Discovery / topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov