TOP 10

10 najdrahších vecí, aké sa kedy predali na portáli eBay

eBay

videní: 6.9K

Ľudia kupujú veci na aukčnom portáli eBay kupujú rôzne veci. Od bežných vecí (ako napríklad oblečenie či spotrebná elektrika) cez menej bežné veci (ako napríklad ) až po doslova bizarnosti (ako napríklad latexové konské kopytá), ale o tom niekedy inokedy. Tentokrát sa pozrieme na tie najdrahšie predmety, aké kedy boli na eBay vydražené.

Portál eBay bol vytvorený v roku 1995 a dnes patrí k najstarším a najznámejším internetovým aukciám. V počiatočných štádiách ľudia vo všeobecnosti predávali drobnosti. Vedel si, že prvá vec, ktorá bola predaná prostredníctvom eBay, bol laserový ukazovač? Keďže sa však aukčný portál rozširoval, ľudia začali predávať cennejšie veci.

Zatiaľ čo väčšina ľudí si na portáli aj dnes pravdepodobne kupuje predovšetkým lacné veci, ktoré v kamenných alebo internetových obchodoch stoja omnoho viac, raz za čas používatelia minú skutočný balík peňazí. Čo boa najdrahšia vec, ktorá bola kedy vydražená prostredníctvom eBay? Tu je rebríček hneď desiatich naj. 🙂

 

10. Dom s protivojnovým bunkrom – 2,1 milióna dolárov

ebay_10

Vojenská základňa Atlas F bola neskôr zmenená na luxusný dom s istým unikátnym. Dom totiž obsahoval bunker, ktorý mal jeho obyvateľom umožniť prežiť vojnu. Niekto, kto sa zrejme bojí vojny, zaň na eBay zaplatil 2,1 milióna dolárov.

9. Albert, Texas – 2,5 milióna dolárov

ebay_9

Bobby Cave, vlastník viac ako 5-hektárového mesta Albert v americkom štáte Texas, ho v roku 2007dal na aukčný portál eBay za 2,5 milióna dolárov. Hoci je pozemok vedený ako samostatné mesto, nenachádza sa v ňom už ani pošta. Má však vlastné dopravné značenie.

8. Einsteinov list Bohu – 3 milióny dolárov

ebay_8

Albert Einstein napísal pred svojou smrťou v roku 1954 list adresovaný Bohu, náboženstvu a viere. V ňom sa priznal, že neverí v existenciu nadpozemskej bytosti, čím tak nadobro rozptýlil mýtus o svojej osobe. List bol vydražený za 3 milióny dolárov.

7. Toskánske mestečko Pratariccia – 3,1 milióna dolárov

ebay_7

Krásne dedina Pratariccia v nádhernom toskánskom regióne je v podstate mestom duchov s množstvom zničených budov. Viac ako 800 rokov stará obec bola vo vlastníctve kláštorného rádu, kým ju v roku 2012 neumiestnil na eBay. Na portáli bola obec vydražená za 3,1 milióna dolárov.

 

6. Komix – 3,2 milióna dolárov

ebay_6

Najdrahším komikom sveta je Action Comics #1, kde sa Superman objavil vôbec prvýkrát v histórii ľudstva. Pôvodný komiks vydaný v roku 1938 bol predaný za neuveritšných 3,2 milióna dolárov.

5. Obed s Warrenom Buffetom – 3,4 milióna dolárov

ebay_5

Kto by nechcel obedovať s jedným z najbohatších mužov na svete? Nuž, všetko je možné, ak máš peniaze. Obed s finančníkom Warrenom Buffetom bol na aukčnom portáli predaný za 3,4 milióna dolárov.

 

4. Súkromné lietadlo Gulfstream II – 4,2 milióna dolárov

ebay_3

V roku 2001 prekonalo súkromné lietadlo Gulfstream II rekord v najvyššej cene za položku predanú na eBay. Luxusné, dvanásťmiestne lietadlo bolo predané za 4,9 milióna dolárov.

 

3. Krypta nad Marilyn Monreo  – 4,6 milióna dolárov

ebay_4

V snahe splatiť hypotéku dala Elsie Poncherová na eBay kryptu svojho manžela. Čo je na tejto krypte tak zvláštne? Nachádza sa priamo nad hrobkou Marilyn Monroe v pamätnom parku Pierce Brothers Westwood Village. Krypta bola predaná za 4,6 milióna dolárov.

2. Portrét Jamesa Deana a Elvisa Presleyho – 7 miliónov dolárov

ebay_2

Vzácne obrazy majú schopnosť udržať si a dokonca zvyšovať svoju hodnotu. A to je určite prípad dvoch slávnych obrazov Elvisa a Jamesa Deana od Geralda Sabatiniho. Tie sa na portáli eBay predali za 7 miliónov dolárov.

 

1. Jachta – 168 miliónov dolárov

ebay_1

Zďaleka najdrahším produktom, ktorý bol kedy predanýna eBay, sa stala 123-metrová gigajachta Franka Muldera. Na jachtu prihadzovali len dvaja ľudia: neznámy používateľ, ktorý ponúkol 10 dolárov a ruský miliardár Roman Abramovič. Ten za jachtu nakoniec zaplatil 168 miliónov dolárov.

Zdroj: List25 / topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov