TOP 10

10 nedávno objavených zvierat, ktoré si ešte určite nevidel

10 nedávno objavených zvierat

videní: 10.4K

Videl si niektoré z týchto nedávno objavených zvierat? Sú úžasné! Niektoré z nich majú zvláštne vlastnosti, ktoré sme nikdy predtým nevideli. Pre nás je však veľmi povzbudivé vedieť, že ešte stále na našom svete existujú neobjavené zvieratá, ktoré sme nikdy nevideli. Vyzerajú síce zvláštne a ich mená nie sú o nič príťažlivejšie, no aj napriek tomu sú veľmi zaujímavé. Poď sa teda spoločne s nami pozrieť na týchto 10 nedávno objavených zvierat.

10 nedávno objavených zvierat:

Maratus Bubo

Maratus-Bubo

Maratus Bubo je novo objavený druh austrálskeho skákacieho pavúka. Názov “bubo” je pôvodom latinské slovo, ktoré označovalo veľkú húsenicu.

Dendrogramma Enigmatica

Dendrogramma Enigmatica

Objavili ho na morskom dne v Austrálii. Je to podivný mnohobunkový organizmus, o ktorom sa vedci domnievajú, že patrí medzi medúzy, korále a sasanky.

Gran Canaria Blue Chaffinch

Gran Canaria Blue Chaffinch

Predtým sa často zamieňal s už dávno známym vtákom, ktorý je o čo si väčší. Tento krásny farebný vták obýva borovicové lesy na Kanárskych ostrovoch.

Deuteragenia Ossarium

Deuteragenia Ossarium

Tiež známa ako “osa kostí”. Je to druh osy, ktorý sa podarilo nedávno objaviť v Číne. Samičky totižto napĺňajú svoje príbytky mŕtvymi mravcami, ktoré emitujú chemikálie a tie odrádzajú predátorov.

Limnonectes Larvaepartus

Limnonectes Larvaepartus

Objavili ho na indonézskom ostrove Sulawesi. Je to veľká žaba s hnedými až sivým sfarbením. Je to jediný druh žaby, o ktorej je známe, že rodí priamo živé žubrienky.

Phryganistria Tamdaoensis

Phryganistria Tamdaoensis

Je novo objavený druh hmyzu, ktorý patrí k rodine obrovských pakobyliek, aj keď dorastá “iba” do veľkosti 9 cm. Svoje meno táto pakobylka dostala po mene národného parku, kde bola objavená (Tam Dao, severozápadný Vietnam).

Phyllodesmium Acanthorhinum

Phyllodesmium Acanthorhinum

Nový druh morského slimáka. Tento morský ulitníkový mäkkýš je pozoruhodný svojim nápadným fluorescenčným sfarbením. Objavený bol na pobreží Japonska v roku 2015.

Swimming Centipede

Centipede2

Objavený v Laose, Thajsku a Vietname. Je to prvá stonožka, ktorá vie rovnako dobre plávať ako aj bežať. Má 20 párov nôh a dorastá do dĺžky približne 20 cm.

Yeti Crab 

Yeti crab

Objavili ho v roku 2005 v južnom Tichom oceáne. Krab je rozoznateľný tým, že jeho telo je pokryté dlhými svetlo žltými vlasmi. Tento bizarne vyzerajúci krab dorastá do dĺžky až 15 cm a žije v blízkosti hydrotermálnych otvorov v oceáne.

Red Bearded Titi Monkey

red_bearded_titi

Pravdepodobne jedna z najvýraznejších opíc v prírode. Oficiálne ho objavili v roku 2008 v amazonskom pralese. Mnoho vedcov však tvrdí, že tieto opice boli pozorované už v roku 1960. Sú extrémne ohrozeným druhom, keďže na celom svete sa ich nachádza približne iba 250.

Zdroj: list25 / topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov