TOP 10

Najhoršie nočné mory, ktoré každý z nás neznáša

nočné mory

videní: 11.0K

Určite poznáš ten pocit, keď sa uprostred noci prebudíš kvôli naozaj zlému snu. Bez ohľadu na to, kto si, tiež ťa terorizujú nočné mory. Všetko sa to odohráva v mozgu a mnoho ľudí verí, že sen je vlastne reakcia na udalosti, ktoré sme už zažili, prípadne zažijeme. Dnes sa však pozrieme na 10 najhorších nočných môr, ktoré každý z nás neznáša.

Najhoršie nočné mory:

Uväznenie

Jedná sa najmä o uväznenie vo výťahu, krabici alebo aj malej miestnosti. Tieto sny majú často ľudia, ktorí trpia klaustrofóbiou, ale nie je to pravidlo. Niečo podobné sa môže snívať aj ľudom, ktorí nemajú problém s úzkym priestorom. Takáto nočná mora znamená, že človek sa cíti uväznený, prípadne obmedzovaný v nejakej oblasti svojho života.

Zaspať

Zaspať a nezobudiť sa na zvonenie budíka je veľmi strašný pocit. Najmä vtedy ak sa chystáme na nejaké dôležité stretnutie. Tento pocit nás môže dobehnúť aj počas spánku. Určite sa už aj tebe snívalo, že si jednoducho zaspal. Strašný pocit, no o to krajšie zistenie, že to bol iba sen. Tento sen ti môže napovedať, že sa obávaš určitej zmeny.

 

Waking up late

 

Pavúk

Zatiaľ čo pre niektorých z nás nie je pavúk ničím iným ako len rozkošným malým tvorom, väčšina ľudstva trpí rôznymi stupňami arachnofóbie . Keď sa ti však o pavúkoch sníva, môže to znamenať veľa rôznych vecí. Medzi ne patrí napríklad aj silná ženská sila alebo ochrana pred sebazničením.

Autonehoda

Veľmi bežné pre ľudí, ktorí už autonehodu zažili. To znamená, že tieto nočné mory sú rozšírené najmä v Spojených štátoch, Ázii a v Afrike, pretože v týchto oblastiach je menej rozvinutá verejná doprava a tým je aj vyššia úroveň dopravných nehôd. Odborníci tvrdia, že sen môže znamenať aj to, že tvoje presvedčenia a ciele sú v rozpore s niekým iným.

Utopiť sa

Si obklopený svojimi emóciami? Tento zlý sen môže taktiež predstavovať potláčané pocity a problémy. Navyše sa tento sen sníva aj ľuďom, ktorí boli práve “vďaka” vode blízko smrti.

 

 

Stratiť sa

Niektorí ľudia ti povedia, že tento sen ti napovedá, aby si si dal svoj život do poriadku a vyriešil v ňom tak svoje problémy. Ak sa však na to pozrieme triezvo, je úplne normálne, že sa občas stratíme – napríklad v cudzom meste.

Byť zastrelený 

Táto nočná mora je bežná u vojakov s posttraumatickou stresovou poruchou alebo u ľudí, ktorí napríklad zažili masové streľby a podobne. Tento sen sa môže prejaviť aj u držiteľov zbraní, prípadne u hráčov násilných hier. za touto nočnou morou môže byť aj konfrontácia, ktorú máš s niekým vo svojom skutočnom živote.

 

Being shot

 

Väzenie

Mnohokrát sa ti ani nepodarí zistiť, prečo ťa poslali do väzenia – jednoducho si urobil niečo zlé a tak ideš sedieť! Nájdu sa aj ľudia, ktorí tvrdia, že sa ti to sníva z jedného a jednoduchého dôvodu – niečo skrývaš.

Prírodné katastrofy

Bez ohľadu na to, či ide o hurikán alebo zemetrasenie, sociálne média nám priniesli hrozivé fotografie priamo z epicentra. Rovnako aj televízne správy, internetové denníky a podobne. Aj preto nás tieto sny prenasledujú, pretože máme obavu, že niečo takéto zasiahne aj nás.

Padanie

Áno, je to tak, Obava z pádu je ten najhorší sen, ktorý sa nám môže snívať. Pri tejto nočnej more sa však nejedná o samotný pád ale dopad. Ak sa bojíš padnúť na zem, mohlo by to v tvojom živote predstavovať určitú neistotu. Ak sa dopadnutia nebojíš, zrejme si prechádzaš niečím zlým.

 

 

Zdroj: list25 / topdesat

 

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov