TOP 10

10 neuveriteľných miest, ktoré nikdy nenavštíviš

10 neuveriteľných miest

videní: 13.4K

Ľudská bytosť takmer preskúmala celý svet, dokonca pristála aj na vzdialenom Mesiaci. Nám sa však podarilo nájsť 10 neuveriteľných miest, ktoré nikdy nenavštíviš a pri tom sa nachádzajú na našej planéte.

10 neuveriteľných miest, ktoré nikdy nenavštíviš:

10. Trezor, kde sa nachádza tajný recept na výrobu Coca-Coly, Georgia, USA

Hovorí sa, že iba dvaja ľudia poznajú tajomstvo tohto legendárneho nápoja a vždy cestujú osobitne vo dvoch lietadlách. Recept je uchovaný v centrále firmy pod špičkovými zámkami, ku ktorým nemá prístup žiaden smrteľník.

09. Púšť Danakil, Etiópia

Kvôli vojne sa táto púšť navštíviť nedá. Vedci si myslia, že je domovom pre hominidov (veľké opice, ktoré sú našimi potenciálnymi predkami). Zároveň je to miesto, kde boli nájdené pozostatky ženy z podobného druhu.

08. Motuo Country, Čína, Autonómna oblasť Tibet

Posvätná zem pre budhistov. Nevedie tu žiadna cesta. Ktokoľvek, kto chce pocítiť múdrosť storočí, musí prejsť divokými horskými chodníkmi – pešo. Nachádza sa tu aj 655 m dlhý tenký mostík, ktorý sa tiahne ponad hlbokú priepasť.

07. Ojmiakon, Rusko

Veľa turistov tu nenájdeš. Dôvod je celkom jednoduchý a jasný – toto mesto je zrejme najchladnejším miestom na Zemi. Ako tu vlastne môžu žiť ľudia, keď tu teplota klesá až na mrazivých – 67 stupňov?

Viac informácii o tomto mieste nájdeš tu:

 

 

06. Rezervácia Javari Tribe, Brazília

Na hranici medzi Brazíliou a Petu našli prieskumníci kmeň, ktorý je úplne odrezaný od civilizácie. Týchto 150 domorodcov sa považuje za potomkov otrokov. Vyhýbajú sa kontaktu s okolitým svetom a žijú v harmónii s prírodou. Úrady sa obávajú o bezpečnosť domorodého obyvateľstva a preto nepovoľujú vstup návštevníkom na územie, ktoré obývajú.

 

 

05. Pitcairnove ostrovy, Zámorské územia Spojeného kráľovstva

50 ľudí, ktorí tu žijú, sú takmer úplne izolovaní od sveta. Väčšina z nich sú potomkovia posádky HMS Bounty. Rodinný príslušníci jednoducho milovali toto miesto. Zapálili loď a ostali tu bývať.

04. Metro v Cincinnati, Ohio, USA

Nachádza sa tu najväčšie množstvo opustených tunelov a staníc v USA. Výstavba začala v 20. storočí. Bola však pozastavená kvôli rastúcim nákladom. Počas výstavby sa udiala aj tragická nehoda, ktorá usmrtila niekoľko pracovníkov. Hoci ich telá boli odstránené, vravieva sa, že ich duchovia stále prechádzajú po prázdnych chodbách metra. Toto miesto môžeš navštíviť iba v máji.

03. Mekka a Medina

Len ľudia, ktorí veria v Alaha, majú možnosť vychutnať si fantastickú krásu mešít, palácov, úžasných relikvií a artefaktov. Neveriaci majú prísny zákaz vstupu do posvätných miest. Takéto znesvätenie svätých miest je trestané trestom smrti podľa práva šaría.

02. Karakoramská diaľnica

Táto diaľnica spája Pakistan a Čínu v nadmorskej výške 5 kilometrov nad morom. Napriek úchvatnému pohľadu bola diaľnica zatvorená kvôli zosuvom pôdy a častým lavínam.

01. Queimada Grande (Hadí ostrov)

Na tomto ostrove v Atlantickom ostrove nežije nikto, nachádza sa tu iba automatizovaný maják. Dôvod je jednoduchý: nachádza sa tu obrovské množstvo nebezpečných jedovatých hadov. Toto jedinečné miesto sa tak stalo útočiskom prírody a brazílske úrady sa rozhodli chrániť ľudí ale aj prírodu a tak vstup na ostrov zakázali.

 

 

Zdroj: brightside / topdesat

 

 

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov