Video

V San Franciscu sa len o chlp podarilo zabrániť najväčšej leteckej katastrofe v histórii

letecká katastrofa

videní: 7.1K

Na letisku v San Franciscu v americkom štáte Kalifornia sa podarilo zabrániť najväčšej leteckej katastrofe v histórii moderného letectva. Dispečeri len tak-tak odvrátili zrážku piatich lietadiel, informuje televízna stanica CBC.

Incident sa odohral v noci 7. júla. Počas pristávacieho manévra lietadlo spoločnosti Air Canada, ktoré letelo z Toronta, po chybe pilota nesmerovalo na pristávaciu dráhu, ale na pojazdovú dráhu, kde sa v tom čase nachádzali štyri lietadlá.

“Pilot sa chybne zaradil na pristátie na pojazdovú dráhu C, ktorá prebieha paralelne s pristávacou dráhou,” cituje televízny kanál vyhlásenia federálnej leteckej komisie. Dispečerom sa podarilo včas upozorniť pilota. Lietadlo hladko pristálo na druhý pokus. Našťastie nebol nikto zranený.

“Ak je to pravda, tak sa mohlo jednať o najväčšiu leteckú katastrofu v histórii,” cituje televízny kanál vyhlásenie bývalého kapitána spoločnosti United Airlines Rossa Aimere. “Ak si viete predstaviť stret Airbusu so štyrmi lietadlami plnými ľudí, tak si viete predstaviť, ako hrozne to mohlo skončiť,” povedal Aimer.

Letisková administratíva a miestna vláda incident vyšetrujú.

Zdroj: topdesat / sputnik

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov