Tipy a triky

10 inšpiratívnych tipov do záhrady


videní: 20.2K

Už ťa unavujú tipy na záhradné gauče z paliet, no rád by si si tú svoju skrášlil? Na trhu je veľa možností, letáky sú plné nádherných hojdačiek, stoličiek, altánkov a podobne. Väčšinou však musíš siahnuť hlboko do vrecka. Ak si aspoň trochu šikovný a máš čas, rozhodne si prečítaj náš článok a nechaj sa inšpirovať. Prinášame ti 10 inšpiratívnych tipov do záhrady, ktoré oceníš nielen pri opekačke s kamarátmi.

1. Ohnisko

Vypálená plocha na trávniku vyzerá hrozne. Je jednoduché rozložiť gril, no ohník má svoje čaro a k nemu ti stačí urobiť pekné ohnisko. Vyhneš sa spáleniskám na tráve a ešte aj skrášliš svoju záhradu.

1

2. Posedenie

Plastové stoličky sú nestabilné a navyše sa hodia na balkón, nie do zelenej záhrady. Ak máš nerovný pozemok, sú nevhodné o to viac. Lavičky, stoly či stoličky vyrobené z dreva vyzerajú v zelenej záhrade krajšie. Ak si šikovný, môžeš si ich vyrobiť doma, dajú sa však aj kúpiť. Nerovný povrch môžeš vyriešiť napríklad takto:

2

3. Stôl či sedačka?

Tento tip je všeobecne známy, no nedalo nám nespomenúť ho, pretože vyzerá úžasne a má viacero využití. Nielen vonku, ale aj v interiéri. Môžeš si takto spraviť stolík, ale aj sedačku. Zhotovenie nie je vôbec náročné, takže sa nemusíš ničoho báť. Stačí sa len inšpirovať.

3

4. Miesto na oddych

Ak máš v záhrade veľký strom, ktorý zaberá miesto a ty nevieš, ako rozmiestniť záhradný nábytok, alebo ho len chceš využiť, odporúčame spraviť okolo neho pekné posedenie. Skvelý nápad s minimálnou investíciou.

4

5. Hojdačka trochu inak

Tento tip je skvelý, no je dôležité dbať na bezpečnosť. Hojdačku nevešaj vysoko, aby sa nik nezranil. Zaves ju na pevný strom, alebo si k nej vyrob konštrukciu. Možností je veľa. V záhrade vynikne a ocenia ju nielen deti.

5

6. Osvetlenie

Teplé letné noci sú ako stvorené na relax v záhrade. Ak už máš altánok, posedenie a všetky veci s tým súvisiace, potrebuješ svetlo. Bodové svetlá pri chodníčku vyzerajú super, ale neosvetlia všetko, napríklad jedlo na stole :). Lacnou možnosťou sú svietniky. Milé a jednoduché si môžeš za pár minút vyrobiť aj sám.

6

7. Kvety

V záhrade by ti nemali chýbať ani kvety. Poschodové kvetináče vyčarujú dobrú atmosféru a hoci možno vyzerajú zložito, ich výroba je jednoduchá.

7

8. Plot

Chceš ozdobiť plot a zjednotiť záhradu? Pomocou drôtu a vhodne zvolených rastlín môžeš vyčarovať krásnu zelenú stenu.

8

9. Dažďová voda

Zužitkovať dažďovú vodu môžeš viacerými spôsobmi, no minimálne kvôli polievaniu záhrady je dobré ju uskladňovať. Ak nechceš mať na záhrade plechové koše či rôzne plastové sudy, vyskúšaj náš deviaty tip.

9

10. Niečo pre deti

Ratolesti sa určite potešia, ak budú mať aspoň malý kúsok záhrady pre seba. Môžeš im spraviť pieskovisko či milú hojdačku. Posledný tip je veselá hojdačka, ktorá skrášli každú záhradu.

10

Prečítaj si aj:

Zdroj: Pinterest, TOPdesať

 

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov