Zaujímavosti

Zberateľ si kúpil tank cez internet. V nádrži našiel prekvapenie v hodnote 2,5 milióna dolárov


videní: 13.6K

Nick Mead je 55-ročný fanúšik tankov a zároveň má doma zbierku 150-tich vojenských vozidiel. Nedávno našiel zlato v hodnote 2,5 milióna dolárov vo vnútri palivovej nádrže ruského tanku, ktorý kúpil iba za 37.272 dolárov.

Podľa denníka Sun sa Nick spoločne s mechanickom Toddom Chamberlainom pustili do renovácie ruského tanku T54/69. Ten chceli zaradiť do svojej zbierky. V tanku našli okrem zlatého pokladu aj množstvo streliva.

 

 

„Nevedeli sme, čo máme robiť. Veď predsa nemôžeme len tak doniesť do záložne päť zlatých tehličiek. Jednoducho sme zavolali políciu. Policajti to cele spísali, dali nám doklad o náleze a čo bude ďalej, to nevieme. Nemyslíme si, že tehličky sa k nám niekedy vrátia. To však nevadí, aj tak nám obom šlo o tank a ten máme,“ povedal pre Sun Nick.

Nick prevádzkuje akúsi požičovňu tankov, kde sa konajú rôzne exkurzie. Zároveň na svojich funkčných tankoch vozí ľudí po svojej farme v Helmdon, Northants.

Nick spolu s Toddom našli tank na známej stránke e-bay. Rátali s tým, že pri vyprázdňovaní nádrže by mohli naraziť na guľomet a nejaké strelivo. Namiesto toho však vytiahli zlaté tehličky. Každá z nájdených tehličiek vážila viac ako 5 kilogramov.

Ako by si reagoval ty, ak by si našiel takýto poklad?

 

 

Zdroj: ntd
Fotografie: youtube

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov