TOP 10

TOP10 miest na svete, kde sa stretneš s tými najpriateľskejšími obyvateľmi


videní: 5.2K

Aj teba zaujíma, ktoré mesta sú považované za tie najpriateľskejšie? Časopis Travel + Leisure, každý rok žiada svojich takmer 5 miliónov čitateľov, aby im napísali o svojich obľúbených mestách po celom svete, ktoré kedy navštívili. Príjemná spoločnosť miestnych obyvateľov patrí medzi jeden z najdôležitejších faktorov, ktoré robia cestovanie pohodlnejším a príjemnejším. Do úvahy sa brala aj pohostinnosť miestnych obyvateľov a rovnako aj pomáhanie pri výskyte rôznych problémov.

10. Savannah, Georgia, USA

GA Savannah HD City Hall02.jpg
By EbyabeOwn work, CC BY-SA 3.0, Link

Najstaršie mesto amerického štátu Georgia. Savannah priťahuje milióny návštevníkov ročne so svojimi malebnými dláždenými ulicami, parkami a pozoruhodnými historickými budovami. Miestni obyvatelia sú veľmi uvoľnení, láskaví a prívetiví.

09. Edinburgh, Škótsko, Spojené kráľovstvo

Edinburgh Castle Rock.jpg
By Saffron BlazeOwn work, CC BY-SA 3.0, Link

Druhé najobľúbenejšie mesto v Spojenom kráľovstve, hneď po Londýne. Edinburgh je očarujúce mesto zabalené ohromujúcou architektúrou. Časopis Travel + Leisure tiež ocenil priateľskú miestnu atmosféru a preto mesto zaradil na 9. miesto vo svojom rebríčku.

08. Sydney, Austrália

Sydney Opera House - Dec 2008.jpg
By DiliffOwn work, CC BY-SA 3.0, Link

Z tejto pulzujúcej austrálskej metropoly sršia samé pozitívne vibrácie, ktoré sú obohatené o prírodné krásy prístavu a rozmanitých kultúrnych pamiatok. Tie sa návštevníkovi ponúkajú na každom rohu. Obyvatelia mesta, známi aj ako Sydneysiders, sú vždy láskaví a ochotní.

07. Melbourne, Austrália

Melbourne Panorama.jpg
By No machine-readable author provided. Donaldytong assumed (based on copyright claims). – No machine-readable source provided. Own work assumed (based on copyright claims)., Public Domain, Link

Melbourne je vysoko hodnotený v mnohých oblastiach, či už sa jedná o vzdelanie, zábavu, zdravotníctvo, cestovný ruch alebo šport. To je to, čo ho robí jedným z najviac obývateľných miest na planéte. Miestni ľudia sú veľmi priateľskí, otvorení a pohostinní ľudia.

06. Auckland, Nový Zéland

Auckland City (1406449370).jpg
By Sids1 from New Zealand – Auckland City, CC BY 2.0, Link

Najväčšie mesto na Novom Zélande. Auckland má povesť veľmi čistého, bezpečného a priateľského mesta. Je obklopené úchvatnou krajinou Nového Zélandu, zároveň je domovom 1,5 milióna milých ľudí, ktorí sa vždy zdajú byť v dobrej nálade.

 

05. Siem Reap, Kambodža

Angkor SiemReap Cambodia Tha-Prom-Temple-01.jpg
By Photo by CEphoto, Uwe Aranas, CC BY-SA 3.0, Link

Mesto sa nazýva aj bránou do Angkór Vat (chrámový komplex v Angkóre na severozápade Kambodže). Siem Reap je obľúbeným turistickým letoviskom v severozápadnej Kambodži. Aj napriek neustále narastajúcemu množstvu turistov, sú prevažne budhistickí miestni obyvatelia stále veľmi pokojní, milí a ochotní.

04. Cork, Írsko

Patricks bridge cork.jpg
CC BY-SA 3.0, Link

Leží v južnom Írsku, Cork je očarujúce stredoveké mesto, o ktorom sa vravieva, že má najpriateľskejších obyvateľov na svete. Ak sa rozhodneš navštíviť tento írsky drahokam, môžeš si byť istý, že budeš vítaný s otvorenou náručou dobrosrdečného miestneho obyvateľstva.

03. Dublin, Írsko

Ireland Dublin Night.JPG
By Hans-Peter Bock hpbock@avaapgh.de – Own work, CC BY 2.5, Link

Hlavné a zároveň najväčšie miesto Írska. Dublin má obrovské množstvo pamiatok a monumentov, ktoré sú staré aj niekoľko stovák rokov. V kombinácii s láskavosťou a pohostinnosťou miestnych obyvateľov je Dublin na 3. mieste.

02. Charleston, Južná Karolína, USA

St. Michael's on Broad Street
By KhanrakOwn work, CC BY-SA 3.0, Link

Najstaršie a zároveň druhé najväčšie mesto v americkom štáte Južná Karolína. Charleston síce v poslednej dobe zažil srdcervúcu tragédiu pri masovej streľbe, ale miestni obyvatelia sú stále veľmi láskaví, priateľskí a ústretoví ku všetkým cudzincom. Tí sa tú cítia veľmi pohodlne. Aj z tohto dôvodu sa Charleston objavil na 2. mieste.

01. Galway, Írsko

The Tribes of Galway, Eyre Square.jpg
By Eoin Gardiner – originally posted to Flickr as The Tribes of Galway, Eyre Square, CC BY 2.0, Link

Mesto sa nachádza v západnom Írsku. Galway vyhral tento rebríček vďaka prieskumu pre svoje priateľské prostredie, krásnu prírodu, žijúcu populáciu a muzikálnosť. Množstvo čitateľov časopisu Travel + Leisure napísalo, že práve v tomto malom írskom mestečku sa stretli s tými najpriateľskejšími obyvateľmi na svete.

 

Zdroj: 25list

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov