Zaujímavosti

Túžba po úspechu ju zaviedla do Kanady. Na Slovensko však talentovaná kráska nezanevrela


videní: 12.9K

Reč je o mladej speváčke Nicky Mack, ktorej tvorba sa stáva čoraz populárnejšou aj u nás. Poď sa s nami pozrieť na to, kto to vlastne je a prečo sa o nej v posledných dňoch hovorí?

Dominika Macková chcela byť odmalička speváčkou, no na Slovensku sa jej akosi nedarilo uspieť. V  speváckej súťaži SuperStar sa síce dostala medzi top 30, no chcela dosiahnuť viac. Dnes sa snaží preraziť v zahraničí pod pseudonymom Nicky Mack. Je členkou pomerne mladej kapely Earthphonics, ktorej texty sú najmä v angličtine. Dominika však pred pár dňami zabodovala aj na Slovensku vďaka emotívnej skladbe naspievanej v rodnom jazyku. Toto nežné žieňa nás hneď zaujalo a ostáva len dúfať, že v takejto tvorbe bude pokračovať aj naďalej. Čo ju motivuje a mnoho ďalších zaujímavostí z jej života si prečítaj nižšie.

Povedz nám niečo o tom, odkiaľ pochádzaš a čo ťa priviedlo k rozhodnutiu vycestovať práve do Kanady?

Narodila som sa v Humennom, no oficiálne bývam v Kamenici nad Cirochou. V živote by mi nenapadlo, že odídem na druhú stranu sveta, ale nikdy nevieš, čo ti život hodí do cesty. Za túto šancu sa chcem poďakovať jednému super človeku, ktorý mi to umožnil. Bez neho by som nikdy nebola tam, kde som teraz.

Nechýba ti domov? Ako si si zvykla na Toronto?

Zo začiatku to vôbec nebolo jednoduché, dievča z dediny prišlo do veľkého mesta, haha. Ale aj keď mi stále veľmi chýba moja rodina a priatelia, tak som si na Toronto zvykla. Som tu už takmer tri roky a myslím si, že po takejto dobe by si začal zvykať každý. Popravde sa tu človek nemá čas nudiť.

Venuješ sa okrem hudby aj niečomu inému?

Keďže pracujem a po práci hrám s kapelou, nezostáva mi veľa času na iné veci, ale okrem hudby rada kreslím. Všetko sa v podstate točí okolo umenia.

Aké bolo v detstve tvoje vysnívané povolanie? Si spokojná s tým, čo robíš teraz?

V skutočnosti som chcela byť speváčkou alebo herečkou. Jeden zo snov sa mi už splnil, takže teraz musím pracovať na tom druhom.

Pokús sa pár slovami charakterizovať seba, ako obyčajného človeka a seba, ako hudobníčku.

Haha, tak na túto otázku asi môžem odpovedať rovnako, ja ako ja alebo ako hudobníčka som úplne bláznivá, cieľavedomá, niekedy totálne stratená, ale stále optimistická.

17078581_386454311733678_2099050382_n

Pôsobíš v kapele Earthphonics. Ako ste vznikli? Kto prišiel prvý s nápadom založiť kapelu?

V jeden deň som stretla nášho gitaristu Paula (z Poľska) na barbeque párty. Deň pred tým, ako spoznal mňa, stretol nášho rapera Ao Gormana (Kanaďan, ale pôvodne z Ghany, Afrika) a v podstate ma zavolal na ich ďalšie stretnutie. V tom čase, ja ešte hanblivá s nie veľmi dobrou angličtinou, som sa vybrala s dvoma cudzími ľuďmi na stretnutie, ktoré nám všetkým zmenilo život. Od prvej chvíle sme vedeli, že nás niečo spojilo dohromady. Pamätám si, ako sme spievali hneď prvý deň v parku a ľudia navôkol nám tlieskali. Bol to neopísateľný pocit. Prešiel už skoro viac ako rok a pol, keď sme sa rozhodli založiť si kapelu. Viac ako pol roka sme boli iba trio, ale stále nám niečo chýbalo, tak sme sa rozhodli nájsť basgitaristu a bubeníka. Mali sme veľké šťastie a našli sme tých najlepších členov: Mike Baranov (basgitara, Kanada) a Meran Dads (bicie, Azerbajdžan). Osud dal dohromady ľudí s rovnakým snom, túžbami. Teraz nie sme len kapela, sme jedna rodina. Naším mottom je MUSIC IS OUR LANGUAGE, a je úplne neskutočné, ako sme sa my, ľudia z úplne iných krajín spojili a dokázali vytvoriť niečo tak úžasné. Hudba je náš život a každý  jeden deň sa snažíme dotiahnuť to čo najvyššie aj napriek všetkým prekážkam.

My v celej redakcii želáme Nicky a kapele Earthphonics veľa úspechov a ďakujeme za rozhovor. Zároveň nás hreje pri srdci, že nezabudla na svojich rodákov vzdialených niekoľko tisíc kilometrov. 🙂

17106178_386454225067020_1320232811_o

Skúšala si aj sólovú dráhu?

Celý môj život som sa venovala hudbe, skúšala som rôzne súťaže, dokonca asi v roku 2013 som sa dostala do 30 najlepších superstáristov, ale ani jedna z týchto šancí nevyšla. Myslím si, že mi chýbalo sebavedomie a skúsenosti. Som veľmi vďačná chlapcom z kapely, že ma stále podporovali a spravili ma silnejšou a odhodlanejšou.

Čo je pre teba najväčšou inšpiráciou pri tvorbe?

Ľudia. Ich príbehy, ich životy a okolitý svet. Rozhovory a situácie, ktoré vidím každý deň. Moja kapela. Dobré a zlé momenty. Je toho veľmi veľa.. Milujem proces skladania piesní. 🙂

Chystáte pre fanúšikov v najbližšej dobe nejaký projekt?

Práve dnes sa chystáme ísť do štúdia nahrať náš posledný song PRAY, s ktorým ukončíme prácu na našom EP albume. Ten pozostáva z 5 songov. Taktiež som začala písať novú skladbu v slovenčine, ale s malým prekvapením. Už sa neviem dočkať. 🙂

17092905_386454358400340_2103989275_o

17105618_386454258400350_1442489907_n

17121440_386454718400304_1822393894_o

Zdroj: topdesat.sk

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov