TOP 10

TOP 20 českých a slovenských piesní, ktoré ťa zaručene rozplačú. Prvá časť


videní: 74.6K

Každý z nás sa občas jednoducho potrebuje vyplakať. Je úplne jedno, či ťa trápi láska, rozchod, škola, peniaze alebo má tá depka úplne iný pôvod. Jednoducho si potrebuješ pustiť emotívnu skladbu a byť chvíľu sám so sebou. Na takéto obdobia v živote mysleli aj autori nasledujúcich skladieb, pri ktorých sa môžeš vyplakať dosýta. Nenechaj si ujsť ani náš medzinárodný rebríček: 

20. Kristína- Navždy

Text piesne napísal Kamil Peteraj a venoval ju ako svadobný dar svojmu synovi. “Skladba Navždy je pre všetkých, ktorí sa rozhodli žiť po boku milovanej osoby, jednoducho túžia byť so svojou láskou navždy,” prezradila Kristína. Na emotívnosti pridáva skladbe hlavne klip, v ktorom starí manželia spomínajú na svoj krásny spoločný život. Okrem toho v ňom Kristína sadla za klavír. Kto by nechcel vo dvojici pretancovať životom, aj so slzami v očiach?

 

19. Mafia Corner ft. Kali – TY SI TEN VIETOR

Kali je tak trochu depka sama o sebe. V tejto skladbe sa spojil s Mafia Corner a spolu vytvorili citový výlev o zrade a rozchode. Peseň je akýmsi depresívnym návodom na to, ako sa vyrovnať s rozchodom od podlahy. Je v nej silno cítiť rozporuplnosť názorov. Tiež stavili na tanečníkov, ktorí klipu dodávajú ten správny punc tragickosti.

 

18. ZUZANA SMATANOVÁ – V dobrom aj v zlom

Rádiovka, pri ktorej si poplačeš za volantom. Aj tak by sa dala v krátkosti definovať skladba plná lásky od Zuzky Smatanovej. “Skladba je o tom, že dnešné vzťahy medzi ľuďmi sú veľmi krehké a je výnimočné, keď pár spolu vydrží v dobrom aj v zlom. Neplatí to len v partnerskom vzťahu, ale aj v priateľstve, v rodine. Skladbu venujem všetkým, ktorí dokážu pri sebe stáť nielen vo chvíľach, kedy je všetko ako má byť, ale aj vtedy, keď sa život pohne nečakane iným smerom a je ho ťažké ustáť,” dodáva držiteľka šiestich Zlatých slávikov.

 

17. Elán – Láska moja

Nejedného človeka dokážu chytiť za srdce práve srdcovky od Elánu. Za všetky vyberáme asi najznámejšiu s názvom Láska moja. Jožo spieva o rozporuplnosti vzťahu. O tom, čo všetko je schopný pre tento vzťah obetovať a ako sa chce zmeniť. O tom, že nikto iný nevidí do toho, čo prežívajú len ONI DVAJA. A aj napriek tomu všetkému ťa nikto nemá rád tak, ako ja.

 

16. Kryštof – Ty a já

Láska je téma, ktorá nikdy neomrzí a vždy dokáže rozcítiť naše srdiečka. Kryštof túto pieseň spojil s charitatívnou činnosťou a vyzbieral vďaka nej nemalú čiastku pre hendikepované deti. Okrem všetkých týchto faktorov vypustíš slzičku aj pri skvelom klipe, ktorý má svoj príbeh.

 

 

15. CHINASKI – Každý ráno

Spomienky a chyby nás sprevádzajú celým životom. Neraz sa stane, že si vyčítame, čo sme mohli spraviť a nespravili. Rovnako si vyčíta hlavný hrdina skladby, že premárnil svoju životnú príležitosť a nevzal si za ženu svoju životnú lásku. Nuž, tak to býva a človek nie je dokonalý, robí chyby. A tak interprét hovorí z duše mnohým volom a bláznom, ktorí premárnili šancu.

 

14. No name – Dar

Konečne zmena v podaní Igora Timka. Zaujímavá skladba mapuje lásku. Ale tú najčistejšiu, aká len na svete existuje. Lásku k nenarodenému dieťaťu. Keď tieto slová počuješ z úst muža, jednoducho neudržíš slzu. Text je plný oddanosti a radosti, ale tiež strachu a sľubov. Konečne niekto spracoval aj takúto tému a my len dúfame, že sa dočkáme aj klipu.

 

13. Desmod – Posledná

Kuly v piesni len hľadá a hľadá a zrazu zistíš, že pieseň je o dieťati. No dieťa už nežije. Celá skladba bola zameraná na to, aby si ľudia uvedomili, aké sú deti v našich životoch dôležité a že na ne treba myslieť nielen počas života, ale i po smrti. Čo je smutnejšie, ako neprávosť na dieťati, ktoré je tak čisté. Kuly dokonca v klipe vystupuje so svojím vlastným synom, na čo sa v danom čase vzniesla vlna kritiky.

 

12. Fallgrapp – Ľadový útes

Alternatívna hudba si našla miesto aj v našom rebríčku. Keď sa započúvaš do mystickej hudby a silného textu, uvedomíš si bezradnosť dnešnej doby. Skladba Ľadový útes vyhrala súťaž zameranú na vyhľadávanie mladých talentov Fatt Kools. Okrem toho robí Fallgrapp klipy svetového rázu.

 

11.  Jiří Schelinger – Holubí dům

Ani prvotný fail, kedy v úvode počuť  namiesto holubov škrekot čajky, neuberá skladbe na dojemnosti. Spevák hľadá dom a dievča, pre ktoré chcel žiť, no už je všetko nenávratne preč.  Tragická smrť Jiřího len podčiarkuje emotívnosť všetkých jeho piesní.

 

 

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov