Video

Američan natočil video o Slovensku. Nepoteší vás


videní: 24.8K

“Na Slovensko som v minulosti zavítal už niekoľkokrát, ale nikdy som nemal možnosť dostať sa hlbšie – objaviť jeho malé mestá, horské cesty a úžasnú panorámu. V tejto epizóde The Cult of America budem skúmať Slovensko a uvidíme, či má čo ponúknuť,” začína sa video kanála Kult America, ktorého tvorcom je Američan Ryan Socash.

Ryan Socash je americký cestovateľ, ktorý si zamiloval Európu a na potulkách po nej natáča videá. Slovensko navštívil niekedy pred Vianocami minulého roka. Celé video o Slovensku sa nesie v pochmúrnej atmosfére a nachádza sa v ňom množstvo záberov na schátrané budovy.

Ryana na začiatku videa navštívil Starú Bystricu. Tu ho zarazilo, že sa s ním tamojší žiaci nedokázali rozprávať po anglicky: “Narazil som na tamojšie deti, ale nedokázali sa so mnou rozprávať po anglicky. Oni nedokázali rozprávať mojou rečou a ja zase ich. Preto hoci sme nadviazali kontakt, nemal veľký význam.”

Nasledoval nepríjemný zážitok s mužom, ktorý bol značne pod vplyvom alkoholu. Ako hovorí Ryan, jeho  kamarát chcel použiť toalety, keď sa k nemu prirútil opitý muž, ktorý sa ho snažil vyhnať.

“Je to, ako by sa tu zastavil čas,” skonštatoval Ryan počas jedného zo záberov na ošumelé budovy. “Veľmi rýchlo som si uvedomil, že Slovensko nemá veľa zjavných atrakcií, ktoré by mohlo ponúknuť turistom.” Po tomto výroku nasleduje ďalší záber na schátranú priemyselnú budovu a na vlakovú stanicu v nie práve najlepšom stave s tabuľkou Istebné.

“Slovensko má krásnu prírodu. Avšak videl som tu niečo, čo som nevidel nikde inde: ako môžu niekde existovať tak špinavé a škaredé komunistické budovy uprostred tak nádhernej prírody?”

 

 

Nasleduje výlet na Oravský hrad, najlepšiu atrakciu dňa, ako ho Ryan označil. Avšak už z videa môžeme vidieť, že je pomerne tma, čo znamená, že je aj pomerne neskorá hodina. Ako sa dalo čakať, detailná prehliadka Oravského hradu preto nebola možná.

“Jediný kompliment, ktorý zatiaľ môžem Slovensku zložiť je to, že je to absolútne nekomerčná krajina,” poznamenal Ryan. Americký cestovateľ bol okrem iného zhrozený z “úzkych slovenských ciest, na ktorých je nebezpečné obiehať kamióny”. Cestu označil za najzasneženejšiu, najzahmlenejšiu a najdesivejšiu, po akej kedy šiel. Nepáčili sa mu ani slovenskí vodiči, ktorých označil za šialencov.

Svoje cestovanie po Slovensku Ryan vo videu zakončil návštevou aquaparku Oravice. “Moje dobrodružstvo po Slovensku je na konci a som rád, že skončilo na tomto mieste, pretože je to moje najobľúbenejšie miesto v celej krajine.”

Čo myslíš? Mal Ryan o Slovensku pravdu?

 

Zdroj: startitup.sk

 

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov