TOP 10

Toto je 25 najnebezpečnejších plemien psov na svete

2018 najnebezpečnejších plemien

videní: 407.0K

Existuje mnoho faktorov, ktoré hrajú úlohu pri priraďovaní úrovne „nebezpečnosti“ pre psa, ale väčšina kritikov a bádateľov sa nezhoduje v tom, v čom tieto faktory sú. V dôsledku toho, že je to nespravodlivo necitlivé označiť psa ako nebezpečného. Avšak, nedá sa nič robiť, niektoré psie plemená majú väčší potenciál spôsobiť vážnu ujmu na človeku, v prípade, že by sa pes rozhodol zaútočiť. Preto pri tomto rebríčku 25 najnebezpečnejších plemien psov sa zameriame na potenciál psa pôsobiť vážnu ujmu na zdraví obete. Je dôležité si však uvedomiť, že väčšina psov je chovaná s túžbou potešiť svojich pánov. Takže väčšina prípadov týkajúcich sa psov pramení z nesprávneho tréningového a krutého správania sa majiteľa.

Hoci týchto 25 plemien bolo zaradených medzi najnebezpečnejšie plemená, vždy by malo platiť, že sa pes má oprieť o múdreho majiteľa. Ten by mal byť autoritou. Aj nebezpečný pes, ktorý je dobre vedený a má dobrý výcvik, môže prinášať radosť a dokazovať obdivuhodné kúsky.

Predchádzajúca strana

20. Argentínska doga

Foto:Wikimedia

Foto:Wikimedia

Argentínska doga je veľký biely svalnatý pes, ktorý bol vyšľachtený v Argentíne prvotne na lov veľkej zveri, vrátane diviakov a púm. Hoci extrémne silná a atletická doga bola vyšľachtená, aby nebola agresívna k ľuďom, je zakázané ju vlastniť v Spojenom kráľovstve na základe zákona z roku 1991.

 

19. Búrsky buldog

Foto:Pixabay

Foto:Pixabay

Búrsky buldog je veľké, dogovité psie plemeno z Južnej Afriky, ktoré bolo vyšľachtené na účely stráženia domu alebo farmy. Tieto psy boli často prvou líniou obrany proti predátorom a boli cenné pri sledovaní poranenej zveri. Búrske buldogy sú lojálne, ale veľmi dbajú na ochranu svojich rodín.

 

18. Gull dong

Screenshot:YouTube

Screenshot:YouTube

Bull dong (tiež známy ako pakistanský Bull Dog) je kríženec plemena medzi gulteriérom a plemenom Bully Kutta. Toto plemeno bolo špecificky chovaný ako bojové a je známe svojou agresivitou a ťažkou zvládateľnosťou.

 

17. Basenji

Foto:Wikimedia

Foto:Wikimedia

Ide o plemeno poľovného psa, ktoré vzniklo v strednej Afrike. Basenji vykazujú bdelosť, zvedavosť a náklonnosť, hoci sú vyhradení voči cudzím ľuďom. Navyše ide o druhé najmenej učenlivé plemeno psov celkovo.

 

16. Svätobernardský pes – Bernardín

Foto:Pixabay

Foto:Pixabay

Bernardín je plemeno veľmi veľkého pracovného psa, ktoré pochádza zo švajčiarskych a talianskych Álp. Pôvodne bol chovaný ako záchranársky pes a preslávil sa príbehmi o gigantickej veľkosti a alpských záchranárskych misijných schopnostiach. Avšak, rovnako ako u iných veľkých psov, musia byť vycvičené, aby boli spoločenské k cudzím ľuďom a ostatným psom, a aby sa zabránilo agresívnemu teritoriálnemu správaniu.

Pokračuj na ďalšiu stranu

Zdroj: list25.com | topdesat
Titulná foto: Flickr

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov