TOP 10

TOP 10 najnebezpečnejších miest, ktorým by si sa mal radšej vyhnúť


videní: 7.3K

V súčasnosti je cestovanie oveľa jednoduchšie ako pred niekoľkými rokmi. Letenky sú cenovo dostupné pre väčšinu ľudí a tak nie je problém navštíviť aj tie najvzdialenejšie miesta po celom svete. Niektorým miestam sa je však najlepšie vyhnúť kvôli nebezpečenstvám, ktoré tam na nás čakajú. Mnoho takýchto nebezpečných miest je pre turistov lákavou destináciou. Ak sa aj rozhodneš navštíviť také miesta, mal by si si byť aspoň vedomí rizika, ktoré i hrozí a prijať tak rozumné opatrenia.

10. Caracas, Venezuela

Je hlavným mestom Venezuely a v súčasnej dobe čelí kríze, ktorá zahŕňa vojny drogových gangov. Pouličné zločiny, ako krádeže a prepadnutia sú tu na dennom poriadku. Práve to tvorí mesto nežiaducou destináciou pre väčšinu turistov. Mnoho ďalších miest vo Venezuele má taktiež problém s vysokou mierou kriminality.

9. Ciudad Juárez, Mexiko

Obchodovanie s drogami v Mexiku je obrovským problémom, ktorý je dobre známy a práve Ciudad Juárez, je jedným z najviac násilných miest v súčasnosti v tejto krajine. Polícia je často uplácaná drogovými gangami, čo znamená, že mnohé zločiny zostali nepotrestané.

8. Kapské Mesto, Južná Afrika

Kvôli výskytu chudoby a sociálnych nepokojov, trpí Kapské Mesto extrémne vysokou mierou kriminality. Hoci mnoho turistov cestuje do Južnej Afriky, pretože jej prírodné krásy sú naozaj lákavé. Kapské Mesto môže byt veľmi nebezpečné miesto. Je možné, si návštevu tohto mesta užiť, keď sa vyhneš nebezpečným štvrtiam a cestovaniu v noci osamote.

7. Rio de Janeiro, Brazília

Autor: nuno_lopes / pixabay.com

Autor: nuno_lopes / pixabay.com

Mnohé mesta v Brazílii majú veľmi vysokú mieru kriminality, a niektoré z nich sú oveľa nebezpečnejšie ako samotné Rio de Janeiro. Napriek tomu, že Rio je najpopulárnejšou turistickou destináciou v Brazílii, stojí za spomenutie. Rio je v skutočnosti oveľa bezpečnejšie, ako tomu bolo pred desiatimi rokmi, ale pouličné trestné činy sú stále bežné v mnohých oblastiach, najmä v noci. Je možné si do sýtosti užiť slnečné pláže tohto mesta, ale treba sa mať vždy na pozore a prijať potrebné opatrenia pre svoju bezpečnosť.

6. Guatemala, Guatemala

Hoci sa v Guatemale, stredoamerickej krajine v Karibiku, nachádza obrovské množstvo turistických atrakcií, je to krajina, ktorá je sužovaná obrovským násilím zapríčineným drogami. Je tu vysoká miera vrážd a ďalšie bežné zločiny ako pouličné lúpeže, autobusové prepady a krádeže áut. Ak sa aj rozhodneš Guatemalu navštíviť, je vhodné ak ostaneš v bezpečnejších oblastiach a vyhneš sa hlavnému mestu.

5. Acapulco, Mexiko

Nie je to tak dávno, čo bolo toto mesto považované za bezpečné s luxusnými rekreačnými oblasťami. Kým cestovný ruch Acapulco je stále populárny, drogové násilie ho potápa. Nedávne štatistiky ukazujú, že mesto je na vrchole v pošte vrážd na 100 000 ľudí. Svoju smrť tak priemerne nájde až 142 ľudí. Ľudia navštevujúci Acapulco, odporúčajú ostať v areáloch, kde sú ubytovaní, pretože väčšina trestných činov je vykonávaná v priľahlých oblastiach.

4. Bagdad, Irak

Bombové útoky, streľba a ďalšie násilné akcie sú v Iraku úplne bežné. Táto krajina je v USA na zozname, kam jej občania „nemajú cestovať“. Aj po mnohých rokoch, Bagdad ostáva nebezpečným miestom. Budúcnosť Iraku je mimoriadne neistá, keďže vojaci NATO túto krajinu opustili. Vzhľadom k tomu, že násilie v Bagdade sa skladá prevažne z nepredvídateľných teroristických činov, nie je to miesto, ktoré by ľudia mali navštíviť bez patrične dobrého dôvodu.

3. Kábul, Afganistan

Autor: ArmyAmber / pixabay.com

Autor: ArmyAmber / pixabay.com

Na určitú dobu, to bolo jedno z najnebezpečnejších miest na svete. Stále sa nachádza vo vojnovej zóne, hoci ozbrojené zložky postupne opúšťajú túto krajinu. Teroristické útoky, vrátane mnoho bombových útokov sú úplne bežnými. Kábul sa stretáva s veľmi neistou budúcnosťou a nebezpečným miestom bude pravdepodobne v dohľadnej budúcnosti. Rovnako ako Bagdad, Kábul je mesto, v ktorom môže dôjsť k násilnostiam kedykoľvek.

2. Karáči, Pakistan

Pakistan zažíval veľké politické nepokoje, kriminalitu a terorizmus. Atentáty sú bežné, rovnako ako samovražedné útoky a vojny gangov. Karáči je jedným z centier tohto násilia a turistom je odporučené, vyhnúť sa týmto oblastiam.

1. San Pedro Sula, Honduras

Mesto ja zaradené medzi jedno z najnebezpečnejších miest na svete za niekoľko posledných rokov. Podľa mnohých zdrojov, má najvyššiu mieru vrážd vo svete. Až 169 vrážd na 100 000 ľudí. Veľkým problémom je obchod so zbraňami, ktoré nezákonne putujú a prevládajú po celom meste. Turistická návšteva tohto mesta je vylúčená.

Zdroj: escapehere
Titulná foto: pixabay

 

 

 

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov