Tipy a triky

3 odvážne jedlá na každú silvestrovskú párty

pf2017

videní: 495

Ak tento rok hostíte silvestrovskú párty a radi by ste zaujali časovo nenáročnými, no pritom chuťovo vyladenými jednohubkami, zozbierali sme pre vás tri tipy na odvážne inšpirácie, ktoré ozvláštnia každú oslavu.

Čokoládový popcorn s morskou soľou

Spojenie čokolády, popcornu a morskej soli je presne také, aké by ste pri oslavách Nového roka mohli čakať – tak trochu odvážne, veľmi chutné a rozhodne zapamätateľné. Popcorn nevyžaduje dlhú prípravu a zvládne to naozaj každý. Treba sa však pripraviť na to, že sa bude veľmi rýchlo mínať.

Pripravíte ho tak, že si vo veľkom hrnci roztopíte kúsok kokosového oleja, do ktorého vysypete balík tvrdej kukurice, zakryjete ho pokrievkou a počkáte, kým väčšina kukurice popraská. Popcorn potom môžete presypať do veľkej misy a pridať doň na kúsky nasekanú celú tabuľku vysokopercentnej čokolády a za lyžičku morskej soli. Poriadne premiešajte a servírujte.

Čokoládový popcorn s morskou soľou

Zdroj: Green Kitchen Stories

Chrumkavé čipsy z červenej repy

Červenú repu si väčšinou spájame s jej výraznou zemitou chuťou. Tá však pečením alebo varením pekne zosladne, čím môže kopec ľudí príjemne prekvapiť. Ak máte radi čipsy, skúste ich tento rok pripraviť trochu netradične.

 

 

Cviklu stačí len na tenko nakrájať, najlepšie na mandolíne (špeciálnom strúhadle), a buď rýchlo osmažiť v 2-3 cm vrstve rozpáleného slnečnicového oleja, alebo 15 minút piecť nasucho v rúre. Vďaka svojej sýtej červenej farbe a sladkej chuti zaujmú čipsy na každej párty.

Zdroj: Allergic Living

Škandinávska klasika – Gravlax

Gravlax je tradičná škandinávska pochúťka, ktorá vzniká tak, že sa čerstvý filet z lososa naloží do hrubej morskej soli, cukru, zasype sa veľkým množstvom posekaného kôpru, nepriedušne sa zabalí a zakope hlboko pod zem. Znie to možno trošku absurdne, no losos sa vďaka ingredienciám a tlaku zeminy zakonzervuje a jeho mäso sa stane veľmi jemným – až tak, že sa bude rozplývať na jazyku.

Ak chcete tento rok pred svojimi hosťami trochu zamachrovať, skúste im jeden pripraviť. Nemusíte pritom kopať hlboko pod zem, Gravlax sa dá spraviť veľmi jednoducho aj vo vašej chladničke – akurát budete musieť začať o dva dni skôr.

Postup je však rovnaký – lososa naložte do hrubej morskej soli, cukru a kôpru, zabalte do fólie a v chladničke niečím poriadne zaťažte. O 48 hodín ho vyberte, očistite a môžete servírovať. Najlepší je nakrájaný na tenké plátky a podávaný s horčicovým dresingom. Celý postup a všetky užitočné tipy na prípravu nájdete v tomto recepte.

Zdroj: Jamie Oliver

S týmito chuťovkami budete mať určite o posledný chuťový zážitok tohto pekného roka postarané. A mimochodom, šťastný nový rok!

 

b
Komentáre
Hore

Súbory cookie pomáhajú zlepšovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. viac info...

Súbory cookies sú malé textové súbory, ktoré sa umiestnia vo vašom počítači alebo zariadení pri návšteve našej webovej stránky. Tým, že používame súbory cookies nedochádza k porušovaniu zákona č. 122/2013 Z.z. o ochrane osobných údajov, nakoľko ich používaním nezhromažďujeme osobné údaje a ani ich neposkytujeme sprostredkovateľom resp. tretím stranám. Každý užívateľ prezeraním tejto našej webovej stránky súhlasí s ich používaním a ukladaním do svojho prehliadača. O tejto skutočnosti ste upozornený pri návšteve našej webovej stránky a svoj súhlas prejavujete ďalším prezeraním našej webovej stránky. Ak užívateľ nesúhlasí s používaním súborov cookies, našu webovú stránku nenavštevuje alebo súbory cookies aktívne vymažte alebo zablokujte. Ak dôjde k odmietnutiu používania cookies, našu stránku budete môcť naďalej navštíviť, avšak niektoré funkcie nemusia fungovať správne.

Súbory cookies sa ukladajú do počítača užívateľa, aby mu umožnili prístup k rôznym funkciám. Súbory cookies používame na zvýšenie efektivity Vašich návštev na našej webovej stránke. Súbory cookies používame na účely zapamätania predvolieb prehľadávania a to napríklad veľkosti textu, uprednostňovaného jazyka, predvolieb farieb atď. čo nám umožňuje jednoduchšie prechádzanie našou stránkou, a zhromažďovanie analytických informácií a to napríklad počtu návštevníkov na našej webovej stránke. Cookies nám umožňujú lepšie zhromažďovať informácie o používaní našej webovej stránky. V ich údajoch však v žiadnom prípade nezhromažďujeme vaše osobné údaje a informácie. Ukladá sa len jedinečný identifikátor relácie, ktorý nám umožňuje opätovne načítať profil a predvoľby užívateľa pri vašej ďalšej návšteve webovej stránky.

Na prevádzku našich webových stránok používame rôzne typy súborov cookie:
(a) súbory cookie relácie, ktoré sú dočasne uložené v počítači alebo zariadení počas relácie prehľadávania a po jej ukončení sa odstráni a
(b) trvalé súbory cookie, ktoré sa uchovávajú v počítači dlhší čas. Tieto trvalé súbory cookie môže užívateľ vymazať.

Reklama – Pomocou týchto súborov cookie môžeme dynamicky zobrazovať reklamy tretích strán na našich webových stránkach. Naše webové stránky tiež môžu obsahovať prvky, ktoré nastavujú súbory cookie za subjekty tretej strany, napr. tlačidlo „Like“ služby Facebook alebo tlačidlo „Tweet“ služby Twitter, či Google Plus a pod.

Ponuka prevažnej časti prehľadávačov obsahuje možnosti konfigurácie nastavení t.j. prehľadávač zvyčajne obsahuje možnosti ako napr. povolenie súborov cookie, prezeranie súborov cookie, zakázanie všetkých alebo vybratých súborov cookie atď. Ďalšie informácie o správe súborov cookies môžete nájsť na týchto adresách…

Zatvoriť